La tria de la fotografia de portada que acompanya aquesta peça no ha estat casual. A banda de ser preciosa, és la viva imatge de la il·lusió, de l'orgull, de la felicitat absoluta. I tot això i molt més és com es deu sentir des de fa gairebé dos mesos la magnífica actriu catalana Mariona Ribas.

mariona ribas riu

Mariona Ribas (@mariona_ribas)

mariona ribas riu2

Mariona Ribas (@mariona_ribas)

mariona ribas riu3

Mariona Ribas (@mariona_ribas)

El seu somriure és un dels seus trets distintius a banda d'un immens talent forjat en nombroses sèries catalanes i estatals, o damunt dels escenaris. Repassar les seves xarxes socials és reconfortant. Somriure d'orella a orella en la majoria de les fotos. Així que imaginin com es deu sentir ara que és mare. Ella i el seu marit Sergi van ser pares d'una nena el passat mes de juny. L'actriu de Sabadell, encara recordada per la mítica El cor de la ciutat, va tornar a TV3 durant el confinament amb la sèrie Jo també em quedo a casa. Però com que els plans de càmera eren curts, de videoconferència, els espectadors desconeixien que estava a punt de donar a llum.

Mariona Ribas TV3

Mariona Ribas a 'Jo també em quedo a casa' (TV3)

Finalment, un dia abans del seu aniversari, l'actriu d'Amar es para siempre va poder veure-li la cara a la seva filla acabada de néixer, el 17 de juny. Un moment inoblidable. Unes sensacions com no n'hi ha cap altre al món, poder tenir-la en els seus braços:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Primers 10 dies junts... quin viatge tan bonic i quina muntanya russa tan intensa 🤩 Ha sigut un camí intens, llarg i de vegades difícil, i no hauria sigut possible sense totes les persones que m’hi han acompanyat, i a les que els estic immensament agraïda... l’Oriol i la Sònia de @laportaverda que ens han guiat i empoderat com a deesses i guerreres q som, fent-nos confiar en la nostra mestra interior per afrontar el part amb fortalesa física, mental i emocional; a la @judithromavives que amb el seu amor i devoció ens ha preparat pel part mental i físicament, fent-nos confiar en la nostra capacitat natural per parir i ensenyant als nostres companys el seu important rol en tot el procés; a l’Olga Dern, la meva llevadora que m’ha guiat i acompanyat tot l’embaràs i que em dóna la mà en les tenebres del post part. A @luciarestrepomartinez sense la qual no hauria pogut transitar aquest procés, i la que m’ha cuidat i ajudat durant tant de temps... Al magnífic equip de l’hospital @parctauli de Sabadell... especialment a l’Olga Español, que amb la seva saviesa, màgia i afecte ens va guiar en el part i ens va fer el camí fàcil, bonic i respectat, amb la col•laboració de l’Encarna, i a totes les infermeres i llevadores de la planta de Maternitat (l’Astrid, la Gemma, la Cristina i totes les que ens varen atendre) que són angelets disfressats, així com la Fina i la Irene. Tenim una sanitat pública humana i vocacional, i cal cuidar-la tan o millor com ells ens cuiden a nosaltres... un tresor així no es pot menystenir ✨🌸🧡 ⬇️En castellano en comentarios ⬇️

A post shared by mariona_ribas (@mariona_ribas) on

Són molts els seguidors que veient aquestes fotos li van preguntar pel nom de la criatura, cosa que finalment ha revelat ella mateixa, donant-se per al·ludida a un comentari que feia un tuitaire sobre una institució humanitària històrica, la Maternitat d'Elna, al Rosselló, també coneguda com la Maternitat Suïssa. Ubicada al Chateau d'En Bardou i creada el 1939 per la infermera Elisabeth Eidenbenz, va permetre el naixement de 597 nadons, fills de refugiades de la Guerra Civil espanyola que es trobaven internades en camps de concentració del sudest de França pròxims a Elna.

maternitat d'elna

Maternitat d'Elna

Una localitat amb una història molt emocionant. Una institució emblemàtica. I un nom de nena amb una forta càrrega simbòlica. Un usuari a la xarxa ha apuntat la importància del passat per batejar en el present moltes nenes amb aquest nom. I qui ha posat una emoticona amb la mà aixecada reconeixent que és el seu cas? Mariona Ribas:

 Un nom preciós. Felicitats a la petita Elna i a la Mariona i la seva parella per la tria.