María Castro, al centre de la polèmica. Potser per desinterès o potser per no espifiar-la com aquesta vegada, l’actriu gallega no acostuma a pronunciar-se políticament. Però diuen que una imatge val més que mil paraules, i una fotografia publicada al seu compte d’Instagram li ha costat ara una controvèrsia de les que sempre s’havia estalviat mantenint un estricte silenci sobre esquerres i dretes i rojos i blaus: la intèrpret d’Amar es para siempre i Sin tetas no hay paraíso apareix alegrement amb una estampa del jou i les fletxes, símbol de la Falange.

maria castro gtres

María Castro | GTRES

Somrient i lluint un embaràs que ja és a la setmana 34 i encara la recta final, l’artista ha generat un fort enrenou amb una fotografia feta en una font d’algun poble de Galícia, i que va compartir durant el cap de setmana passat per a celebrar la festa del 15 d’agost, el dia de l’Assumpció de la Verge Maria. I és que malgrat que el paratge on es trobava pogués ser idíl·lic, el jou i les fletxes que hi ha gravades al damunt de la pedra tenen ben poc d’innocents. Tan bon punt va publicar la imatge, diversos seguidors van alertar-la que el dibuix és una de les senyes d’identitat del franquisme. Cinc dies després, encara no l’ha despenjat. La seva resposta, que no se n’havia adonat. Una justificació que no podrà continuar esgrimint si li tornen a demanar pel tema, perquè ja són un munt les persones que li han fet saber que allò forma part de la simbologia de la dictadura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Maria Castro (@maria_castro_jato) el

MC comentari 1

MC comentari 2MC comentari 3

Per més indignant que pugui semblar, no és il·legal a Espanya lluir els símbols de la dictadura de Franco. Tot i que existeix una excepció. Des que José Luis Rodríguez Zapatero va impulsar la llei de Memòria Història l'any 2007, no és permès que hi hagi simbologia franquista als espais que depenen de l'administració. Si la font es troba enmig del carrer, l'ajuntament d'aquell municipi fa més d'una dècada que hauria d'haver retirat el jou i les fletxes que ara són a l'Instagram de María Castro.