Fa dinou anys es va estrenar a TV3 una sèrie molt recordada anys després. Una comèdia protagonitzada per dos dels actors més antològics que tenim a Catalunya, la meravellosa Emma Vilarasau i el no menys gran Jordi Bosch. Darrera de la sit com, algú com Joaquim Oristrell. Quatre temporades d'una sèrie que quan es va estrenar, l'any 2002, va aconseguir de mitjana una quota al·lucinant del 26,3 % de share de pantalla, amb 648.000 espectadors de mitjana per capítol. Un èxit enyorat com Majoria absoluta.

majoria absoluta

'Majoria Absoluta', any 2002 / TV3

La trama girava al voltant del personatge de l'Eduard (Jordi Bosch), un director d'orquestra, pare de set fills, que torna a viure a Barcelona, compra una casa gran i fa que els seus 7 fills vagin a viure amb ell, tots reunits. I a qui li compra la casa per tota la seva troupe? A una agent immobiliària, la Judith, evidentment, el personatge de Vilarasau, de qui s'enamora. Els fills, representats per un elenc de joves talentosos actors i actrius, eren: la Carme (Marina Gatell), l'Amadeu (Pol Mainat), l'Aida (Alba Sanmartí), la Norma (Alada Vila Servan) els bessons Joan i Sebastià (Xavier i Marc Plà), Jairo (Bart Santana) i Octavi (Nil Garcia). Afegeixin a la tria el fill de la parella amiga dels protagonistes, en Kostia, un nen rus d'origen cubà interpretat per Mario Fernández.

Evidentment, després de 19 anys, aquells nens han crescut. I ara, gairebé tots han passat dels 30 o 40 anys, o són a punt d'entrar en la trentena. Un canvi lògic, però alhora, que sorprendrà més d'un. Per exemple, el canvi que possiblement ha impactat més és el de veure com són ara en 'Kostia' o la 'Norma'. Ell, en Mario, musculat, barbut i amb tatuatges, però el mateix posat de murri que quan era un nen. Ella, l'Alada, de Sant Cugat, ara té 27 anys i és professora d'interpretació, i continua amb la mateixa mirada de no perdre punt a res del que l'envolta.

actors majoria

La 'Norma' i el 'Kosta' de 'Majoria absoluta', l'any 2002 / TV3

mario fernandez

Mario Fernández, 'Kosta' a 'Majoria absoluta'

alada

alada2

alad3

Alada Servan, la 'Norma' de 'Majoria Absoluta' / @servanalada

També impacta veure com han passat els anys en els bessons, els trapelles de la sèrie. Amb el temps, els germans interpretats per en Marc i en Xavier Plà han abandonat la interpretació i s'han dedicat a ser dissenyador i infermer. Així és ara el 'Sebastià', en Marc:

bessons

Els bessons 'Sebastià' i 'Joan' de 'Majoria absoluta', l'any 2002 / TV3

marc majoria2

marc majoria1

marc majoria 3

Marc Plà, 'Sebastià' a 'Majoria absoluta' / @marcplam

Majoria absoluta... de records i nostàlgia. Tant de bo algun dia facin un retrobament entre tots els actors i actrius que van formar part d'aquella recordada sèrie de TV3.