Plebiscit històric a Xile, on s'ha aprovat per aclaparadora majoria canviar la Constitució de Pinochet. El president del país, Sebastián Piñera, ha qualificat de "triunfo de la ciudadanía y la democracia" el percentatge del 78% dels ciutadans que s'han decantat per reemplaçar l'actual Carta Magna, redactada durant el règim militar de Pinochet entre el 1973 i el 1990.

Xile referèndum nova Constitució EFE

Efe

Miquel Iceta s'ha fet ressò de les informacions d'alguns mitjans al respecte, retuitejant, per exemple, una crònica d'El Periódico de Catalunya.

iceta mascareta

Miquel Iceta (@miqueliceta)

El primer secretari dels socialistes catalans ha rebut resposta immediata per part d'Albano-Dante Fachín, que no ha dubtat en dedicar-li un bolet antològic en forma de tweet, comparant el que ara pregona Iceta amb el que porta fent els darrers temps: "En cambio tu, Miquel, apuntalas la que blindó al Borbón ladrón nombrado por Franco....". Pam. En tots els morros.

Una galeta que li ha servit a l'actor Lluís Marco per fer-li un petit matís carregat de sarcasme. L'intèrpret català no considera que Iceta sigui borbònic (o no només), sinó que per a ell, el que és té molt a veure amb els Borbons, concretament amb el famós veler de Joan Carles, que en aquest cas, demostra que de vegades, el nom sí fa la cosa:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat