La participació de l'escriptor Javier Cercas al Preguntes freqüents d'aquest dissabte encara treu fum a la xarxa. La presència de l'autor d'Anatomía de un instante al plató del FAQS, parlant de l'adaptació teatral de la seva obra, però també d'altres qüestions, ha irritat molts espectadors, com Toni Clapés, que no dubtaven a l'hora de deixar clar que pel que fa a ell, prefereix escoltar què deia el gran Arcadi Oliveres que no pas el que pugui dir Cercas, especialment, elogiant el rei Joan Carles en aquell llunyà 23-F, la pantomima perpetrada per Tejero amb l'allargada ombra de Zarzuela al darrera.

cercas clapes 2

Javier Cercas i Toni Clapés / RAC1

Però no va ser aquesta l'única intervenció que cou a la xarxa pel que fa a Cercas. Des de dissabte, circula també una frase abjecta que va dir a Extremadura, per endur-se l'aplaudiment de la claca que el va anar a veure allà, militars inclosos, tot i aconseguir-ho a base de dir bajanades sobre Catalunya i la intervenció de l'exèrcit. Un dels que ha sentit què va dir Cercas sobre què passa a Catalunya i a qui caldria avisar, ha estat Lluís Llach.

Lluís Llach ACN

Lluís Llach / ACN

El cantautor català té clar que ell, quan escolta barbaritats, posa una creu i es queda tan tranquil. Saben aquell etern debat de si cal separar l'obra d'un autor dels seus pensaments? Llach no té dubtes, Cercas ja pot escriure el llibre més meravellós de la història que pel que fa a ell, ja té un lector menys.

Llach, que abans ja havia manifestat un contundent "mare de Déu, quanta misèria intel·lectual", també retuiteja un comentari d'un usuari que opina que "Que alguien le diga al plumilla del régimen del 78, Javier Cercas, que las élites económicas en 2017 lo que financiaron fue el despliegue de 10.000 policías españoles para ahostiarnos por votar y a los mass media para hacer su 'propaganda de guerra'". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat