Dilluns, 8 de març. La Delegació del govern espanyol a Madrid va anunciar fa uns dies que prohibia totes les manifestacions i concentracions previstes pel diumenge 7 i per aquest dilluns 8 de març a la Comunitat de Madrid en el marc del Dia Internacional de la Dona. Segons diuen, "tenint en compte les possibles confluències de diferents concentracions multitudinàries a diverses zones de Madrid", van adoptar la decisió de "prohibir-les totes" per "motius de salut pública". 

8m

Europa Press

La mesura, des que es va prendre, ha generat molta controvèrsia per raons evidents. Especialment, perquè a Madrid, la mateixa comunitat on es prohibeix que aquest dilluns els ciutadans es puguin manifestar, se segueixen succeint imatges de grups massius de persones, y aquí no ha pasado nada. Per no parlar d'altres mostres abjectes amb les quals ens hem llevat aquest matí. Moltes persones que viuen a Madrid encara al·lucinen amb la decisió. Algunes, com la catalana Sandra Sabatés, presentadora d'El Intermedio, ja hi han dit la seva:

Una altra catalana, la directora i actriu Leticia Dolera, ha posat el crit al cel amb una altra imatge vergonyosa.

Va passar ahir diumenge, quan es disputava el derbi madrileny entre l'Atlético i el Reial Madrid al Wanda Metropolitano. Una imatge captada per les càmeres d'El Chiringuito on es veuen desenes d'aficionats matalassers als voltants de l'estadi del seu equip, aplegats una hora abans del partit, en teoria, per animar els de Simeone. Tot ple de banderes rojiblancas, tot ple de banderes espanyoles, tot ple de gent, en definitiva, uns al costat dels altres, sense distància de seguretat ni res de res. I Dolera fa una pregunta en veu alta:

Moltes respostes indignades, evidentment, i molta ironia per una doble vara de medir: