Una de les periodistes del cor que més en saben i més han escrit i parlat els darrers mesos sobre Shakira, Piqué, la custòdia dels seus fills, Clara Chía i tot el que té a veure amb la separació més sonada de l'any (per molts Íñigos Onievas i Tamaras Falcós que hi hagi) és, sense cap mena de dubte, la Laura Fa, una de les dues mamarazzis, al costat de Lorena Vázquez, que sempre tenen la darrera informació sobre l'exparella més mediàtica del país. I ara ha posat l'accent en una intervenció demolidora a El Matí de Catalunya Ràdio de la Laura Rosel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Fa (@laura__fa)

Les darreres informacions sobre Shakira tenen a veure, no amb els seus litigis amb el pare dels seus fills (o no només), sinó amb la justícia. Perquè la jutge del jutjat d'instrucció 2 d'Esplugues de Llobregat ha ordenat obertura de judici oral contra la cantant colombiana per sis delictes contra la hisenda pública. Segons l'escrit de la Fiscalia, Shakira hauria defraudat un total de 14,5 milions d'euros entre 2012 i 2014. Què demana la Fiscalia?: 8 anys i dos mesos de presó. També li demana 23,7 milions d'euros de multa i 18 anys i un mes sense rebre incentius fiscals. De què l'acusa el ministeri públic?: de simular que vivia fora d'Espanya quan en realitat ja s'hauria instal·lat a Barcelona per viure amb el futbolista del Barça Gerard Piqué. La cantant i la Fiscalia havien negociat un possible pacte, però finalment Shakira el va descartar al·legant que era "abusiu", que es considera innocent i que ja ha pagat més de 17 milions d'euros a Hisenda per intentar regularitzar la seva situació fiscal.

Shakira en el beisbol twitter
Shakira, mirant un partit de beisbol del seu fill / Twitter

Segons la Fiscalia, Shakira vivia a Barcelona des del 2012 i des del febrer del 2013 residia a Esplugues de Llobregat, en una casa que va comprar juntament amb Piqué a través d'una societat d'inversions el maig del 2012. El fill gran de tots dos va néixer el 2013. La cantant viatjava sovint a l'estranger per motius professionals, però amb estades molt curtes, excepte als Estats Units, on va fer de jurat al programa televisiu The Voice. I ara, qui ha alçat la seva voice ha estat Laura Fa per dir-li quatre coses a Shakira que l'hauran deixat amb les orelles tremolant. L'inici del seu accent al programa de la Rosel ja és demolidor: "Només cal tirar d'hemeroteca per veure que res no quadra". I enumera: "Shakira l'any 2012 feia les revisions del seu embaràs a la Clínica Teknon, va comprar la seva casa d'Esplugues i va supervisar ella mateixa les obres, va rodar un videoclip amb Pitbull, va celebrar el seu aniversari i el del Piqué aquí, anava a la perruqueria, té infinitat de fotografies a les xarxes socials, pagaments amb la seva targeta... I el 2013 el mateix o encara més descarat, perquè ja va donar a llum al seu primer fill i va fer la mudança a la casa nova. Feia vida normal com qualsevol altre català".

Shakira i Pique cotxe  GTRES
Shakira i Pique / GTRES

Fa té clar que Shakira "no pot fer creure que vivia a les Bahames, on té fixada la residència fiscal i no pot buscar la complicitat de la gent dient que Hisenda només té un objectiu lucratiu". La periodista li ha pres la matrícula a la multimilionària cantant colombiana que, com molts altres, té una característica: "És un mal endèmic dels rics: mai tenen prou i sempre els semblen abusius els impostos, i com més rics, pitjor. La cantant colombiana potser se'n surt, però que quedi clar a ulls de tothom que els jutges imparteixen legalitat i no justícia. I potser no es podrà demostrar que tots els dies era a Espanya, però la seva residència estava aquí. I no serà aquest l'únic judici que tindrà si les coses no canvien: no hi ha manera d'arribar a un acord amb Piqué per la custòdia dels fills. Ella vol marxar tant sí com no per l'assetjament que diu que pateix per part de la premsa". I aquestes paraules han tocat os. I el voraviu de la periodista: "Que quedi clar també que ni té la pressió de la premsa que ella explica, que aquí som quatre arreplegats i viu tranquil·líssima ni l'agència tributària la persegueix només a ella". El final, de traca: "Estimada: les banyes, el desamor i la pressió fiscal la patim tots els mortals".

Impecable.