Dimecres 27 de maig. Una data on Cayetana Álvarez de Toledo ha perpetrat una de les compareixences més miserables que se li recorden al Congrés dels Diputats. La marquesa ha volgut encarar-se amb Pablo Iglesias per referir-se a ella sempre d'aquesta manera, i li ha etzibat una frase que portarà conseqüències: "Usted es hijo de un terrorista". Xou esperpèntic d'algú que fa molt que ha deixat enrere la poca vergonya que li quedava:

El pare del vicepresident, Javier Iglesias, va militar els darrers anys de la dictadura franquista en el Frente Revolucionario Antifascista y Patriota (FRAP). Però les gruixudes paraules de la portaveu del PP han sacsejat l'hemicicle. Iglesias ha refermat a les xarxes el que ha dit davant el faristol:

Tal i com diu Iglesias, l'eurodiputat de Vox, Hermann Tertsch, ja va ser condemnat a pagar 15.000 euros al pare de Pablo Iglesias per vincular-lo a un assassinat de 1973. Sigui com sigui, la imatge i els atacs de la marquesa han estat en boca de tothom. Ha estat un actor qui li ha dit la reflexió més lapidària que s'ha pogut llegir. 

juan diego botto

@juandiegobotto

Juan Diego Botto, excel·lent intèrpret hispano-argentí, nascut a Buenos Aires l'any que moria Franco a Espanya i fill d'un actor, Diego Fernando Botto, assassinat per la dictadura de Videla a l'Argentina. Per això, sentir Cayetana en els termes que ha utilitzat, l'ha indignat. L'actor de White lines ha dit prou a que es travessin red lines amb total impunitat, i ha sentenciat la popular, destacant la "gravedad extrema" de les seves paraules:

En cualquier democracia sana... Fa temps que en aquesta hi ha molts escons que fan tuf de podrit. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat