Els millenials potser no saben qui és, però Josmar va revolucionar la televisió dels 90 a Catalunya cantant amb barretina, malles i marcant paquet, un hit de la música en català, "al nivell" de Paraules d'amor o Boig per tu: És superfort.

Després d'un temps allunyat -per sort- del panorama musical, Josmar ha tornat. Ho ha fet amb una nova versió del seu tema Girls, una cançó que té més anys que Matusalem que ara arriba en un format de maxi single amb el nom de Girls dub version, apte només per oïdes molt melòmanes.

Però Josmar ha decidit que amb això de la música no en té prou i s'ha decidit a emprendre una carrera als despatxos. En concret, als de Sant Joan Despí. Que tremoli Vicent Sanchís perquè a la que es despisti, li haurà canviat el pany del despatx. 

Vicent Sanchis2

TV3

Josmar ha estat al Versió RAC1 amb Toni Clapés i companyia. Bé, no estava in situ a l'estudi de l'emissora del Grup Godó, sinó que van anar a casa seva a fer-li una entrevista. Després de parlar de (música??) van abordar la qüestió de què passarà amb TV3, una televisió que Josmar coneix molt bé i que el va encimbellar a la fama ja fa un temps. A Televisió de Catalunya no hi ha diners, però el cantant de Girona té la clau per sortir del pou.

Ara que hi haurà eleccions -o no-, potser serà època de canvis en la direcció de TV3, es plantejaven a RAC1. I Josmar vol "aprofitar" la vinentesa: "M'agradaria ser el nou director de TV3 per canviar les coses, per què no?. Canviaria moltes coses. Fan falta programes de música amb artistes com jo mateix o Sergio Dalma i per trobar nous talents". Sergio Dalma ja tremola. I els espectadors.

josmar2

@GeromaxMusic

"Si fos director desempolsaria sèries dels anys 60, 70 o 80 que van tenir molt d'èxit. Faria una graella plena d'èxits com Dallas, Dinastía, N'hi ha que neixen estrellats, Oliana Molls o Tres estrelles. Van funcionar molt bé i la gent ho vol tornar a veure. No han de deixar d'estar a la graella"... JR s'està remenant a la tomba neguitós. Frank Spencer crida la Betty espaordit. El Tricicle fuig corrents per la rampa de l'Hostal La Gavina a S'Agaró. 

josmar3

TV3

Al Versió RAC1 trobaven una mina per seguir furgant: "A TV3 no hi ha un duro, què pot acabar fent Vicent Sanchis a partir de setembre?", es preguntava amb sorna Toni Clapés, "aprofitar el que té". I afegia més noms als recomanats per Josmar: "recuperar Com a casa, Els joves, L'escurçó negre... Josmar demostra que en sap de fer televisió"... I Josmar queia al parany i seguia buidant el pap sobre les seves solucions per reflotar TV3.

Com per exemple, destinar diners a una altra cosa que no sigui l'emissió digital: "Tampoc entenc això del HD, que és una tonteria i una porqueria. Perquè per exemple jo, tinc una televisió que és un plasma, que és una televisió amb LSD..., o LCD, o, com es diu?, i es veu molt bé"... El que semblava que anés d'LSD era el mateix Josmar. "No sé quins programes deu veure", apuntaven a Can Clapés, "però segur que ell està ben content".

maripau  TV3

TV3

El pla de xoc de Josmar per sortir de la crisi de TV3 també inclou el retorn d'alguns noms propis a la televisió pública catalana: "Faria que tornés l'Àngel Casas, un altre que presentava els Telenotícies quan va començar TV3, que a mi m'agradava molt, l'Enric Calpena. També el Jordi Llompart. L'hem de recuperar. O la Mari Pau, que ara està al telèfon, o a una tauleta esperant..."... Pausa dramàtica per aguantar el riure de Clapés i el seu equip, fins que el mateix presentador va puntualitzar que Mari Pau Huguet està al departament de Defensora de l'Espectador a l'ens públic, "no amb un telèfon, ni a la secretaria de TV3". Ja ho diu el mateix culebrot estrella de les tardes de TV3, Com si fos ahir. Doncs això.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat