Hi havia un temps molt llunyà en què el cantant José Manuel Soto cantava. Durant els anys 80 i 90, el sevillà es va fer famós per ser un dels màxims exponents de la cançó lleugera i romàntica espanyola, amb temes com Déjate querer o Soy español. És espanyol, i d'un tipus determinat d'espanyol. Perquè d'un temps ençà Soto es dedica més a fer comentaris sobre la unitat d'Espanya que a composar cançons.

jose manuel soto

@josemanuelsoto_oficial

L'any passat, sense anar més lluny, va publicar un vídeo adreçat al que "llevan cerca de 40 años inoculando el virus del odio a España". Un missatge pels independentistes amb un to amenaçador: "No sigan levantando muros y trabajen. Cuando ustedes insultan a España, ustedes me insultan a mí, insultan a mis hijos, a mis padres y a mis abuelos, y a mis amigos y a mi tierra. Y a millones de españoles que trabajan por una España mejor. Y a millones de españoles que murieron trabajando y luchando con el amor a España como bandera".

jose manuel soto2

@josemanuelsoto_oficial

Ara, el cantant està preocupat per moltes coses de l'única Espanya que ell deu reconèixer com a vàlida i ha publicat un tuit sobre què passarà amb el país si els malèvols plans de l'esquerra i de Pedro Sánchez triomfen:

Des del moment que s'ha penjat la capa per fer de superheroi defensant Espanya de tots els mals que li volen, la xarxa s'ha desfermat en respondre-li ridiculitzant-li la seva visceralitat i dramatisme:

La mala notícia pel que escrigui el comentari més brillant és que el mateix Soto ha amenaçat amb que "Me estoy riendo mucho con vuestras respuestas, sois geniales, al final del día daré a conocer el ganador, el premio es un pack con toda mi discografía, ánimo, lo podéis conseguir"... Els usuaris esperen que, evidentment, sigui ironia. Però d'algú com ell es pot esperar tot.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat