A judici d'En Blau, una de les millors sèries catalanes de la història és El crac de Joel Joan. L'autoparòdia feta art, el saníssim sarcasme aplicat sobre com és ell mateix i la imatge que projecta. Però també les plantofades a tort i a dret repartint cap al món audiovisual català o cap al teatre fet a casa. Una sèrie imperdible de la qual només es van fer, lamentablement, dues temporades. 

L'artífex ha respost sovint a les xarxes socials als nostàlgics que li preguen que faci una temporada més. Però ja ha passat molt de temps, i a TV3 no semblen estar por la labor. Però com sempre que Joan es pronuncia, no ho fa debades, Aprofitant un comentari sobre dues de les seves creacions més recordades, El crac i Plats bruts, l'intèrpret català comença tirant d'ironia:

Un altre tuitaire opina que "Si els catalans no van recolzar 'El Crac' al seu moment és que no mereixem ser independents... Ens mereixem el que tenim i ens mereixem les series de merda que posen al migdia". Joan agafa el fil del comentari i no deixa passar l'oportunitat de dir-hi la seva sobre un tema recorrent, la independència, a partir del que veuen o deixen de veure els catalans. I la seva reflexió és, com ja feia a El crac, demolidora i amb una forta càrrega crítica:

El 'Joel' d'El crac o el 'David' de Plats bruts... Digues-me quina sèrie prefereixes i et diré en quin punt es troba la independència. Nosaltres ho tenim clar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat