Fa poc, en una entrevista, li van preguntar a Joan Manuel Serrat si li feien mal les crítiques d'un sector de la societat catalana que no està d'acord amb les seves opinions sobre el procés i l'independentisme. El cantautor va respondre: "Me aguanto. Vivo en Barcelona muy plácidamente, sin ningún problema". Doncs ara Serrat sí que va tenir una situació incòmoda, i aquesta vegada ha decidit no aguantar-se.

serrat concert

@joanmanuelserrat

Encara fa menys temps que va dir que "El procés se nutre de errores como este", en referència als presos polítics mancats de llibertat des de fa temps per expressar unes idees polítiques, tot i que siguin contràries a les tesis que ell defensa. Però en la seva darrera actuació, el noi del Poble Sec no s'ha mossegat la llengua davant la queixa d'un espectador. Concert de Serrat que tanca la gira que repassa les cançons de Mediterráneo, àlbum de 1971. El periodista Javier Torres explica a Twitter que després de deu cançons, un assistent li crida que canti alguna cançó en català.

El públic és lliure de dir el que vulgui, però Serrat ha respost i ha fet una cosa inusual: aturar el concert per dirigir-se directament a ell: "El despiste és general. Sempre hi ha algú que ve una mica distret i que no sap on es fot. Els hi demano que em deixin parlar. Això és un espectacle que es diu 'Mediterráneo da capo' en el qual repasso les cançons d'un disc escrit l'any 1971, escrites en castellà". El públic aplaudeix en massa. Però el cantant els atura: "Deixi'm acabar, per favor: Les estic fent una darrera de l'altra. Entenc que vostè no ho entengui... no entendre això amb els temps que corren... Deixi'm fer l'espectacle així. Sé perfectament que estic a Barcelona. Ho sé segurament abans que vostè. I des d'abans de vostè estic treballant per aquesta ciutat i per fer coses. És la primera vegada que aquest espectacle per tot el món es troba amb això. Li dic perquè es pugui sentir orgullós", diu amb ironia.

Els partidaris del cantant -i del seu posicionament- han reaccionat en massa:

 Un Serrat que ahir va deixar clar que, com a mínim durant aquesta gira, Nació en el Mediterráneo i no Vaig néixer al Mediterrani.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat