Aquest dilluns, el programa La Resistencia de David Broncano va tenir un entrevistat que va posar el programa potes enlaire. O hauríem de dir, La Resistencia de David Roncero. Perquè així és com li va dir el convidat, a instàncies del seu mànager, que el va trolear ja que anava on anava. El raper espanyol El Jincho, un dels més famosos del panorama actual, va seure al late de Movistar+ i va ser una rialla constant:

El raper madrileny ha tingut un creixement espectacular els darrers temps gràcies a les xarxes socials, on la seva música ha conquerit a molts joves amb unes lletres que parlen de desobediència, al seu estil de barri o a temes on explica que si se'l troba la policia i l'obliguen a donar-los-hi el que té, els hi donarà tot, menys una cosa yo le doy lo que usted quiera, pero los porros, no:

Enrera també queden moltes detencions i anys a la presó, abans de deixar una vida delictiva per passar a fer cançons. Ell no se n'amaga ("He ganado más dinero robando que con la música. Real"), però en una entrevista pel diari El Mundo dona detalls d'aquell passat molt significatiu, especialment pel que fa a no veure mai amb bons ulls la Policia Nacional. Va cometre el seu primer atracament als 13 anys, robant 7.000 euros d'una fleca, té antecedents per parar un tren i va estar gairebé quatre anys a la presó després d'un segrest. "Pero ahora ya soy un rapero, un artista. Ya no sé de delincuencia. Cuando me enseñan un aparato nuevo para delinquir ya no lo conozco. Ahora sé de micrófonos".

el jincho2

D'aquella època conserva l'odi als cossos de seguretat, pel comportament que tenien, no només amb ell, sinó amb els seus: "Sé cómo es su trato y cómo son. Unas ratas. Unos cerdos. Abusadores. Real. Y que quede claro que el delincuente soy yo, no mi madre ni mi hermana. Entonces, ¿por qué cuando ellas venían a visitarme a la cárcel también se les faltaba al respeto?". Les escorcollaven, no els hi parlaven amb respecte, els hi buscaven coses amagades... "Todos los policías son iguales para mí, al igual que ellos nos tratan a todos los delincuentes igual". Fins i tot, assegura, el més greu que recorda és "Pegarnos y grabarlo con el móvil. Real". No és d'estranyar que el seu darrer tema sigui La Patrulla:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat