Corria el mes de juny quan Itziar Castro va descobrir, gràcies a un comentari de Twitter, que estava malalta de lipedema, una patologia crònica dolorosa de caràcter genètic que acumula greix a les extremitats, causa hematomes i pot provocar infeccions. La pateixen un 11% de les dones. Moltes d’elles, sense saber-ho. Però l’actriu de Barcelona va visitar el metge després de llegir l’advertència d’un tuitaire i de seguida van diagnosticar-la. Ara espera una cirurgia que li han de fer en una clínica de Madrid. I ja es troba en plena fase de preoperatori, amb un canvi físic evident (i necessari) per poder entrar a quiròfan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Itziar Castro (@itziarcastro) el

Tres mesos després que decidís operar-se, l’artista ha perdut 15kg. També ha aconseguit reduir el volum de les cames més de 15cm. Tot plegat gràcies a una estricta dieta i drenatges limfàtics que l’han ajudat a baixar de pes. “En mi caso el lipedema está bastante avanzado y puede provocar infecciones, por eso me opero, aunque con una buena prevención, dieta antiinflamatoria y drenajes con especialistas se puede llevar mucho mejor sin pasar por quirófano”, recorda al seu perfil d’Instagram després de compartir les fotografies del canvi que ha experimentat des de l’estiu. Aquí les imatges de l’abans i el després d’Itziar Castro:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoy os quiero mostrar como va el preoperatorio del #lipedema. Después de varios #drenajeslinfáticos y cuidados varios con @curro_millan de @institutofisiomedico , hemos reducido el #edema y el volumen de las #piernas + de 15cm, y con la dieta de @pilarlacosta he bajado 15kg en 3 meses con #ensayos #funciones #viajes y #vacaciones de por medio, todo esto para poder operarme sin riesgos con el #doctor @dr.nicolas.ruiz.mosquera de @med_plast.lipedema.madrid. En mi caso el #lipedema está bastante avanzado y puede provocar #infecciones, por eso me opero, aunque con una buena prevención, dieta #antiinflamatoria y drenajes con especialistas se puede llevar mucho mejor sin pasar por quirófano. Os recuerdo que el #lipedema es una #enfermedad #crónica #genética #hormonal y #progresiva que tenemos el 11% de las #mujeres en el mundo, o sea 11 de cada 100, y que no es sólo una enfermedad de #gordas, también la sufren mujeres de peso normativo. Mi recomendación es que vayáis a especialistas del tema que os guiarán y ayudarán como hacen conmigo.

Una publicación compartida de Itziar Castro (@itziarcastro) el

“No es sólo una enfermedad de gordas, también la sufren mujeres de peso normativo”, apunta la intèrpret de Vis a vis. “Mi recomendación es que vayáis a especialistas del tema que os guiarán y ayudarán como hacen conmigo”. Castro no ha explicat encara quin dia està previst que l’operin, tot i que el progrés amb la dieta i els drenatges apunten en la bona direcció.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat