“Si ets neutral en situacions d’injustícia, has escollit el costat de l’opressor”, la celebrada frase del líder antiapartheid sudafricà Desmond Tutu que l’actriu catalana Itziar Castro ha fet seva. En plena onada de disturbis racials als Estats Units per la mort del ciutadà afroamericà George Floyd a mans de la policia, i coincidint amb l’auge de l’extrema dreta també al nostre país, l’artista escriu indignada a les xarxes socials i alça la veu contra els que es mostren imparcials entre els ultres i els col·lectius més vulnerables.

itziar castro GTRES

GTRES

“Ni racista ni antiracista, ni homófobo ni antihomófobo. Y así con todo. Los derechos humanos no se cuestionan”, protesta al seu compte de Twitter. El mateix amb els que es declaren ni feixistes ni antifeixistes o ni masclistes ni feministes. Farta d’equidistants, Castro assenyala que no es pot mirar cap a un altre costat quan la ultradreta intenta arrabassar drets universals: “¡O te mojas por los derechos o no!”.

Feminista militant i reconeguda LGTBI, la intèrpret reivindica drets i llibertats per a tothom: “Queda claro que soy feminista, lesbiana, activista de la libertad y los derechos humanos”. Paraula d'Itziar Castro.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat