Nova bomba al panorama sentimental rosa. Una de les seves reines històriques, Isabel Preysler (71 anys), s'ha separat de l'escriptor, premi Nobel i catalanòfob de pro Mario Vargas Llosa (86). Si més no, de nit, perquè fa dues setmanes que no dormen junts. Bàsicament perquè el peruà ha tornat al seu pis de solter, abandonant la mansió de la socialité filipina de 2000 m2 a Puerta de Hierro, a Madrid. La relació que començava a la primavera de 2015 passa per una crisi que intenten dissimular, però un fet com aquest no és fàcil d'amagar. Sobretot perquè els paparazzi es dediquen a això: a fer guàrdies, seguiments i enxampar els famosos en situacions de tota mena. Aquesta és compromesa, sorprenent i definitiva.

La revista 'Semana' s'apunta aquest tanto amb la publicació d'un reportatge en el que, sense posar-ho negre sobre blanc, apunten a la possibilitat més que plausible de la separació. 4 fotografies de l'escriptor entrant i sortint d'un pis al centre de la ciutat més sol que un mussol, amb cara de circumstàncies. És el seu pis de solter, o millor dit, el pis familiar en el que va viure amb la seva exdona, Patricia. La mateixa a la que va deixar de pasta de moniato en assabentar-se per la premsa que en Mario festejava amb la Preysler. Una casa que portava molt de temps en desús, perquè convivia amb la Isabel a la seva espaterrant mansió de 2000 m2 i 5000 més de parcel·la a la urbanització de luxe Puerta de Hierro. Aquesta és més modesta, "només" 283 de planta i 29 de terrassa. Pobret, allà enclaustrat patint el desamor. Perra vida.

El canvi de domicili de Vargas Llosa és sospitós

El trasllat de Vargas Llosa fa pudor, sí. Perquè de totes les hipòtesis que venen al cap per explicar aquest moviment inesperat condueixen a la mateixa meta: han trencat. Ni està allà per una qüestió de salut, ni professional, ni perquè la Isabel tingui paletes a casa i l'home no pugui descansar bé. No no. A més a més, ara que estan tan de moda les ruptures dels VIPS molt VIPS i els pisos de solter, la sensació de que alguna cosa greu ha passat és més potent. Ara bé, ni en Mario és Gerard Piqué, ni el peruà surt de festa cada nit, ni s'intueixen noves conquestes amoroses. Les imatges que trobaran a la revista ens ensenyen la seva activitat més quotidiana: anar a fer un passeig a primeríssima hora amb l'única companyia i suport d'un bastó, comprar el diari i tornar al mateix punt de partida. Segueix, però, tenint certa activitat social i contacte amb la Preysler, però cada cop són més esporàdics i, sobretot, absents de qualsevol emoció.

Isabel Preysler Foto GTRES
Isabel Preysler / Foto: GTRES
Mario Vargas Llosa Foto GTRES
Mario Vargas Llosa / Foto: GTRES

Vargas Llosa i Isabel Preysler, la parella menys romàntica del món

Aquest mes de juny la parella s'ha deixat veure en dos actes públics. Un lliurament d'una medalla al Teatre Reial i la presentació del darrer llibre de Vargas Llosa a l'Ateneo de Madrid. Res més. Tots dos es van comportar de forma més o menys normal, però sense cap passió, afecte, estima. Freds com el gel. Sí, la Preysler és la reina del postureig rosa i en Mario una autèntica sota de bastos, però malgrat això també els hem vist somriure i gaudir de la vida en alguna ocasió. Fins i tot romanticisme. Doncs bé, això és història. Història antiga, volem dir. Serà que han discutit de política​, cosa estranya tractant-se d'en Mario...

Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa Foto GTRES
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa, junts però freds aquesta setmana / Foto: GTRES

Si tenen alguna mena de pacte de parella o si el que ha passat és que han trencat precisament el seu pacte és quelcom que només saben ells. Però tranquils: si trenquen, la revista de capçalera d'Isabel Preysler serà la primera en explicar-ho. De moment, la competència els ha ficat un bon gol.