Isabel Coixet està d'estrena. Per primera vegada aborda una sèrie, Foody Love: "Puedes conocer a la gente por la comida que le gusta", diu la directora de cinema catalana. Vuit capítols sobre dos dels motors de la vida, l'amor i el menjar, que s'estrenarà a HBO, amb Laia Costa com a protagonista.

Diu Coixet que pots conèixer la gent pel que menja. També pel que pensa. També pel que pensa sobre el que està passant a Catalunya d'un temps ençà. I Coixet en això ja ha donat força mostres que el tema independentisme no li faria perdre la gana, precisament, ja que parlem de menjar. La directora ha visitat Roger Escapa a El suplement de Catalunya Ràdio i ja ha deixat clar que a ella, les crítiques, "me la repanpinflen". Parlava del que pensen dels seus films, però possiblement sobre el procés ella pensi el mateix.

coixet

@isabel.coixet

Coixet ha opinat sobre la sentència als presos polítics i totes les derivades que hi ha hagut des d'aleshores. Però ha llençat pilotes fora: "Això és una pregunta com de filosofia. Saps què passa? Que tinc la cosa empàtica amb les famílies d'aquesta gent". Sí, sí, molta empatia, però no s'ha mullat: "No sé..., però tots necessitem saber si algo és bo o dolent i les coses tenen matisos. Em va sorprendre". Tebiesa en definir què sent, però molta més contundència a l'hora d'atonyinar les protestes que s'han viscut a Catalunya: "Ara bé, la resposta del Tsunami Democràtic és absolutament desquiciada. Aquesta gent que protesta qui son? He vist coses que he flipat".

A la xarxa, tipa de Coixet, se li han indigestat les seves paraules.