Ara que falten pocs dies per a la commemoració del Dia de l’Orgull Gai, un dels homosexuals espanyols més influents acaba de revelar l’assetjament que va patir de petit per part dels seus companys d’escola, que s’acarnissaven amb ell per la seva orientació sexual. Es tracta de l’actor andalús Fernando Tejero, que ho ha confessat tot al programa ‘Cena con mamá’ que Cayetana Guillén Cuervo presenta a TVE.

fernando tejero cayetana guillen cuervo tve

TVE

L’artista cordovès ha parlat obertament de la seva condició d’homosexual durant la infantesa. En un entorn salvatgement hostil, Tejero es va veure amb la necessitat d’amagar que era gai i va patir moltíssim. “Era como estar en una cárcel. Una tormenta interior que te la comes tú solo, porque no se lo dije a nadie. Hasta que me fui a Madrid no tuve cojones de decirle a nadie lo que me pasaba”, es lamenta.

Fernando Tejero  telecinco

Mediaset

“Yo tenía mucha pluma de pequeño”, explica. Els companys del col·legi el vexaven perquè els semblava que en Fernando era poc masculí. Per aturar les burles, l’actor va tenir “novias tapadera”. Intentava estar amb dones tot i que mai no li van agradar. A més a més, va aprendre a impostar la veu i parlar amb un to més greu. “Lo hacía para demostrar que era un hombre”, diu. Però l’únic que va aconseguir va ser destrossar-se les cordes vocals. Les seqüeles, cròniques. És per això que a dia d’avui encara parla sempre amb la veu ronca.

fernando tejero gtres

GTRES

Han passat una pila d’anys d’aquella època. En Fernando Tejero no oblida les humiliacions dels seus companys però ha après a acceptar-se i a estimar-se. No té cap mena de problema a l’hora de mostrar públicament el seu afecte per altres homes, faltaria més. Ell s’ha refet dels atacs que va rebre quan només era un nen, pel simple fet de ser homosexual. Lamentablement, molts d’altres encara pateixen. Perquè tal com explica Fernando Tejero, “lo peor es que todavía existe ese miedo”.