Si encara no l'han vist, ja poden anar ràpids en comprar entrades per gaudir durant dues hores de bon teatre musical per a tota la família amb El màgic d'Oz, al Teatre Condal de Barcelona. Una delícia, una meravella d'espectacle dirigit pel gran David Selvas.

L'actor català, un dels més estimats pel públic des que va seduir els espectadors de TV3 amb el seu inoblidable 'Fèlix Monsolís', fill pèrfid del Mateu a Nissaga de poder, s'ha forjat una sòlida carrera davant i darrera de càmeres, a la petita pantalla i damunt els escenaris. Però el seu talent és directament proporcional al seu seny i valentia a l'hora de verbalitzar en veu alta quatre coses ben dites.

selvasdavid 239515484 135235282103622 3383472270057153861 n

David Selvas / @selvasdavid

Selvas ha estat el convidat de la secció 'La televisió és cultura' de l'APM? d'aquest dilluns. O, com ell diu, "La televisió... de vegades és cultura de merda i de vegades és cultura meravellosa". Igual que la política, algunes (poques) vegades és meravellosa, i de vegades (molt sovint), és una autèntica basòfia, sobretot, escoltant el que deixen anar per la boca segons quins polítics.

selvas apm

David Selvas, a 'La televisió és cultura', a l''APM?' / TV3

Sense anar més lluny, avui mateix li ha dedicat una sonora galeta a xarxes a Pablo Casado, després que el líder del PP digués, sense cap mena de vergonya, que "No hay que diferenciar a la gente ni por raza, ni por religión, ni por orientación sexual, ni por lengua... Somos todos iguales, somos todos personas. No creo en los proyectos políticos colectivistas porque degradan la libertad de las personas".

Resposta de Selvas? De llibre: "Això només ho pot dir un desgraciat que no vol perdre els seus privilegis i que ens vol invisibilitzar després d’haver lluitat molt per ser reconegudes i reconeguts com a minories!":

Casado rep per menystenir el col·lectiu LGTBI i també, la seva companya de partit, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Li posen un fragment on, tachín tachán, diu que "en realidad la homofobia está en la cabeza de la Izquierda, porque la Comunidad de Madrid es una comunidad segura, abierta, plural y respetuosa".

Afortunadament, el programa posa a continuació la manifestació neonazi que hi va haver fa uns dies al barri madrileny de Chueca on es van sentir càntics abjectes...

ayuso apm

ultras homofobs madrid

Resposta de Selvas?: "La manía de la dreta, dels fatxes, i la mania de la gent que creu que hi ha uns que són més, millors que els altres i que allò és casa seva. Però això, a tot arreu, allà i aquí, eh?". I d'aquí li posen una altra imatge. Cafè d'idees. Gemma Nierga entrevista Ignacio Garriga de Vox que es vanta de "no reconozco al colectivo LGTBI. ¿Por qué hay que colectivizar a las personas?", es pregunta, de manera miserable.

Selvas aplaudeix la resposta que li va donar Nierga: "Para defenderles, para protegerles. Entonces, ¿por qué no hace usted lo mismo con los inmigrantes?, ¿por qué no los personaliza?, ¿por qué los trata como colectivo?"

garriga nierga

Ignacio Garriga i Gemma Nierga a 'Cafè d'idees' / TVE

I David Selvas rebla el clau amb una reflexió necessària: "Precisament se'ns protegeix perquè no som iguals. Molaria molt que no se'ns hagués de protegir". I explica una situació viscuda per la seva filla a classe, quan un company va dir jugant amb una pilota que "si no l'encerto, sóc gay... Mai a la vida hagués dit: 'Si no l'encerto sóc heterosexual'".

Selvas ho té claríssim, per molt que corri riscos: "Jo envalentono la meva filla i a tots els que podem ser susceptibles d'això, a mostrar-nos cada vegada més, perquè crec que han de recular. I recularan sense cap mena de dubte. Ens emportarem alguna hòstia? Sí, però recularan". Clica a la foto per veure el vídeo:

selvas apm 2

David Selvas, a l''APM?' / TV3

David Selvas, imprescindible.