Si avui en dia pronunciem aquests dos noms junts: Enrique i Ana, la gran majoria pensaria en el torero Enrique Ponce i la seva parella molts anys més jove, Ana Soria, una de les més buscades a les revistes del cor. Si pronunciàvem el nom d'Enrique i Ana uns quants anys enrera, molts et dirien que estàvem parlant d'Enrique Iglesias i Anna Kournikova, una parella de guapos i celebrities que fa molts anys que estan junts i que han format una família. Però els Enrique i Ana de debò, els de tota la vida, no tenen res a veure amb el cantant fill de Julio Iglesias i la tennista russa. Perquè d'Enrique i Ana, al món de l'artisteo, només n'hi ha hagut uns de genuïns: un grup de música infantil que feia les delícies dels més menuts de la casa amb cançons com La gallina Cocouá, La Yenca, Mi amigo Félix o Súper Disco Chino:

Però la parella artística formada per Enrique del Pozo i Ana Anguita, com passa en moltes parelles, es va separar, va partir peres, cadascú se'n va anar per la seva banda. Ell ha continuat traient la poteta per la televisió, més com a polemista que com una altra cosa, i actualment, veient com la seva parella, Rubén Sánchez, un esportista català, participa a Supervivientes. Ella, en canvi, va passar a millor vida mediàtica, va desaparèixer del focus, va fotre el camp i no ha tornat a voler saber res de programes, càmeres i escenaris. Del Pozo va ser el passat divendres al Deluxe, i evidentment, Jorge Javier Vázquez va voler saber què en sap ell de la seva antiga companya: "Una curiositat. Sé que ella ha optat per desaparèixer, però saps on és Ana?", li ha preguntat el presentador de Telecinco al col·laborador, que assegura que no sap res d'ella "des de fa trenta anys". Junts van fer-se famosíssims quan ella tenia només 8 anys, es van guanyar bé la vida i tota una generació va créixer amb les seves cançons, que ara alguns aprofiten per fer mofa de Del Pozo: ""No vam tenir problemes com altres grups de l'època. Soc una persona molt honesta i la mare d'Ana també molt honesta. Hi ha com una espècie d'obsessió d'utilitzar-se per parlar de mi amb menyspreu quan es va fer un treball meravellós. Em sento enormement orgullós. Soc el d''Enrique i Ana' i el del 'Cocoguagua', els que utilitzen això per faltar-me el respecte se la falten a una generació".

enrique del pozo
Enrique del Pozo / Telecinco

Però, què se'n va fer d'ella? Després de publicar set discos que van tenir una gran acollida, fins i tot van arribar a protagonitzar una pel·lícula, però finalment es van separar el 1983. Anguita va abandonar el món de la música i anys després, algun mitjà va escriure que es dedica a l'enginyeria informàtica, té 53 anys, està separada i té dos fills fruit d'aquesta relació. Tot i que l'any 2003 va presentar un disc de música infantil per a una associació contra el maltractament infantil, després d'això va desaparèixer completament de la llum pública i l'últim que se sap d'ella és de fa nou anys, quan el 2013 es va separar del seu marit, Enrique Benavente, i va aparèixer a la portada de la revista Lecturas amb un aspecte, evidentment molt canviat a quan es va fer famosa de nena cantant cançons amb Enrique del Pozo:

ana
'Lecturas' 2013

Molt ha plogut des d'aleshores, des de la darrera imatge d'Ana Anguita, que continua absolutament aliena a un món del que ja fa molt que no vol saber res. L'entenem perfectament, però seria impagable que algun dia trenqués l'anonimat i expliqués com va veure ella tot el que li va passar i per què va decidir que ja n'estava fins els nassos.