Ja tenim un nou i flamant director de l'Oficina del Español, l'home amb més jaquetes del món de la política, la persona que representa a la perfecció la mítica frase de Groucho Marx, "estos son mis principios, si no le gustan, tengo otros", l'artista anteriorment conegut com l'amic d'Albert Rivera i Inés Arrimadas, i ara conegut com l'amic d'Isabel Díaz Ayuso o 'El Chiringuitos', l'actor/polític/enfiladís, l'inimitable Toni Cantó.

canto y ayuso

Isabel Díaz Ayuso i Toni Cantó / @tonicanto1

La persona més grotesca del món de la política, a qui ningú, ni la presidenta dels madrilenys, pren seriosament, un mem amb potes, té d'ara endavant la tasca de promocionar la Comunitat de Madrid com a capital europea de l'espanyol, la interlocució amb institucions per impulsar les oportunitats econòmiques de l'espanyol i impulsar-lo més enllà de les fronteres. A veure quan ve a Catalunya a pregonar les bondats de l'espanyol i a lligar ponts. Però tranquils, que ni està ni se l'espera per casa nostra.

canto camina

Toni Cantó / @tonicanto1

L'actor amb més vides polítiques que un gat, que ja s'albirava quan va interpretar Siete vidas, acostuma a dir una bajanada rera l'altra perquè l'aplaudeixen els seus palmeros habituals i aconseguir una paguita en algun lloc on caure mort, com ara la mencionada oficina. I l'objecte del seu odi, quan encén el ventilador de la brossa i obre la boca, acostuma a ser alguna cosa que tingui a veure amb Catalunya, amb el procés, amb l'independentisme o amb tot plegat. Fa un temps, l'any 2019, quan encara era diputat de Cs, va tornar al teatre, al Centro Dramático Nacional, amb l'obra Linda vista. Vista la que té ell per subsistir. Com? Per exemple, dient estupideses sobre per què no treballa a Catalunya.

canto piensajpg

Toni Cantó / @tonicanto1

"Es obvio que hay territorios donde por hacer teatro en español ya no puedes entrar, como en catalunya. Yo hace años que no puedo trabajar allí por hacer teatro en español, y les pasa a muchas compañías, y es un retroceso brutal", deia aleshores en una entrevista al diari El Español.

I avui, ara que té un nou càrrec i un nou partit, qui ha rebuscat a l'hemeroteca de l'home del moment ha estat un col·lega seu de professió, si és que es pot considerar que Cantó és actor. El gran Dani Rovira, actor andalús estimat a tot arreu on va i a tot arreu on treballa... També a Catalunya, només faltaria.

dani rovira

Dani Rovira / @danirovira

L'intèrpret d'Ocho apellidos vascos, Ocho apellidos catalanes i tants altres èxits, li ha callat la boca amb una galeta amb la mà oberta que haurà ressonat al despatx de l'Oficina del Español. Rovira li diu, en resum, que es deixi estar de ximpleries i de dir coses que no són. Parlant de la llengua, Rovira és contundent amb la seva defensa de Catalunya i contrari a les tesis paranoides de Toni Cantó. I no només això, també el bateja amb un hilarant sobrenom que l'ensorra encara més, "señor Georgie Dann":

canto rovira

Señor Georgie Dann... Meravellós. Rovira, brillant, defensa els catalans, desmunta Cantó i el compara amb el creador de hits estiuencs com El Chiringuito o La Barbacoa tot d'una tacada... Parlant de chiringuitos i barbacoes, ja veurem si Cantó es crema en el seu nou càrrec com unes costelletes de xai.