Després de tres anys sense publicar cap disc, la cantant espanyola Conchita presenta el seu nou àlbum, La orilla. L’artista madrilenya nascuda a Finlàndia, que es va fer famosíssima l’any 2007 gràcies al seu hit Nada que perder, inclou en aquest treball una de les cançons més especials que ha escrit mai, El viaje, que parla sobre la duríssima experiència del seu embaràs. Una situació crítica, ha narrat en una trobada digital amb La Vanguardia, que la va dur al límit però que afortunadament té un final feliç.

cantant Conchita GTRES

GTRES

Quan a la primavera del 2018 li van diagnosticar preeclàmpsia, un tipus d’hipertensió arterial severa, la Conchita estava embarassada de sis mesos: “Era la primera vez que escuchaba esa palabra, y creo que se habla poco de ella teniendo en cuenta que afecta a una de cada doce mujeres embarazadas”. Els metges li van explicar aleshores que, en el seu estat, la malaltia li podia causar complicacions a més de danys al fetge, als ronyons o altres òrgans. “Hasta ese momento tuve un embarazo normal, al margen de muchísimos vómitos, pero ese diagnóstico lo cambió todo”. Fins al punt que, poques setmanes més tard i quan només estava de set mesos, li van haver de provocar el part.

Intervenció delicadíssima que va deixar la Conchita molt greu: “Conocí al bebé días más tarde porque tuve que pasar una semana en la UCI, además de estar tres días en coma”, revela. Quan per fi va despertar, el final del seu periple hospitalari encara era lluny. El nen va passar 53 dies a la unitat de nounats i no va ser fins prop de dos mesos després del seu naixement que van poder marxar a casa. “Me acuerdo perfectamente de la sensación y de la tremenda soledad que sentía”.

Conchita cantant EFE

EFE

El 28 de maig farà dos anys del naixement del seu fill i el seu propi ingrés a cures intensives. Totalment recuperada i en plena crisi del coronavirus, la intèrpret reflexiona: “Deberían pedir autógrafos a los médicos, no a los cantantes”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat