L'actor espanyol Carlos Iglesias ha fet allò que popularment es coneix com a doble moral. "Quiero un huevo a los catalanes", ha dit en una entrevista pel diari El Mundo. Per immediatament després deixar clar que se'ls estima "un huevo" mentre no li toquin, precisament, els ídem. Iglesias va fer-se molt popular especialment pels seus papers de 'Benito' a la sèrie Manos a la obra i per fer de 'Pepelu' a Esta noche cruzamos el Mississippi al costat de Pepe Navarro. Però pel que es desprén de les seves declaracions, el seu humor pel broc gros no l'ha oblidat.

El citat mitjà no deixa escapar l'oportunitat de preguntar a tot el que passa per allà pel procés. Músics i intèrprets comencen parlant del darrer disc o el darrer paper en què intervenen per passar a parlar de la situació a Catalunya. Parlant sobre les ajudes governamentals al cinema, li pregunten "¿cómo ve el panorama?" amb el nou president Sánchez. L'actor confessa que "he perdido el norte con este tema". L'intèrpret d'Un franco, 14 pesetas reprodueix el que va viure quan la seva família, com moltes altres, van marxar d'Espanya als anys 60 cap a Suïssa a la recerca de feina: "Estoy cansado de un país que se lleva tan mal. Me he criado en Suiza, un país con cuatro lenguas y cuatro filosofías de vida distintas. Y sin embargo, todos tienen la bandera suiza plantada en su jardín y su bandera cantonal al lado. No entiendo por qué leches nos tenemos que llevar tan mal". Un altre que s'apunta a les tesis de voler trencar Espanya.

carlos iglesias2

@carlos_iglesias1franco

Iglesias lamenta que els polítics del país siguin tan "egoístas que no son capaces de llegar a un acuerdo". No és difícil imaginar quina mena d'acord el faria feliç. Perquè quan li pregunten "¿Los catalanes deben votar en un referendum?", ho té clar: "Qué pena que no me quieran, porque yo les quiero un huevo. Hemos vivivdo una historia muy trágica y la hemos compartido, ¿por qué ahora nos dividimos?". I com és habitual, surten a escena els habituals mantres de molts espanyols que es creuen en possessió de la veritat i de saber ells per què molts catalans volen un referèndum: "Si la razón es que queréis vuestra riqueza para vosotros solos, eso me parecería tremendo. Pero, más todavía, si lo que sentís hacia el resto es un desprecio".

carlos iglesias3

@carlos_iglesias1franco

Potser li aniria bé a Iglesias compartir projecte cinematogràfic amb l'actor Sergi López. Aquest li diria que a banda dels motius que ell atribueix, n'hi ha un de categòric i incontestable: "¿Que por qué quiero la independencia de Catalunya? Porque sí. ¿Por qué tenemos que justificarnos? A mí no me gustan especialmente las banderas, pero quiero ser independiente para quemar la bandera catalana, para cagarme en La Moreneta y en los símbolos patrios. Y para eso tengo que tener una patria que sienta como mía".