Des d'En Blau no ens cansem de recomanar l'excel·lent Com si fos ahir, el serial de sobretaula de TV3, que ja porta un munt d'anys i capítols emesos, i que no només és un focus de meravellosos actors i actrius consagrats, sinó que també és una font de nous valors, joves intèrprets que es mengen la pantalla amb el seu talent emergent. I una prova fefaent és la Berta Castañé, a qui hem vist a la sèrie donant vida al personatge de la 'Júlia', la filla de l''Eva'. Apuntin bé el seu nom, perquè pot fer el que li surti del monyo, que segur que ho fa a les mil meravelles. Als seus 21 anys, la de Sabadell s'està forjant una sòlida carrera davant de càmeres, especialment en televisió, on a banda de a TV3 també l'han pogut gaudir a Bajo sospecha, El secreto de Puente Viejo, Cites, Bienvenidos a Edén, La moderna o més recentment, Todos mienten, al costat d'un elenc de luxe format per Natalia Verbeke, Juan Diego Botto, Amaia Salamanca, Leonardo Sbaraglia, Ernesto Alterio o Eva Santolaria.

 La Berta té talent per donar i vendre. Pot fer qualsevol paper que se li posi al davant, té una presència hipnòtica, és versemblant i creïble en qualsevol rol que se li presenta i és una jove atrevida que no té por de res. Ni, com ara, de capbussar-se dins l'aigua en ple mes de febrer, quan els meteoròlegs han avisat que tornen a baixar les temperatures i que ja ens podem tornar a preparar per uns dies de rasca considerable. Però a agosarada no hi ha qui la guanyi, per això, potser formant part d'alguna mena de juguesca, potser perquè diuen que de tant en tant, un banyet amb aigua gelada va bé per la circulació de la sang, el cas és que la Berta no ho ha dubtat gens ni mica a l'hora de ficar-se dins l'aigua del mar a nedar una estona, tot i la baixa temperatura de l'aigua i de l'exterior. Com ella mateixa diu, "I did it", "ho he fet".

Té mèrit. Només de veure-la ja ens agafa fred. No és la primera vegada que Castañé té un moment feliç dins l'aigua, un element habitual en ella, indispensable, diríem, al qual s'acosta sempre que en té ocasió. Bali o Caldea en donen fe:

berta2
 

 Ja ho saben, facin com la Berta i no esperin a l'estiu per remullar-se a la platja.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!