La política i la corrupció mai no s'havien donat de la mà de la crònica rosa fins aquell 5 de setembre de 2002. A aquella España va bien de la majoria absoluta d'Aznar només li quedava una foto després de la del trio de les Açores. I era aquesta: el president casant la seva única filla a El Escorial amb ínfules de boda d'Estat. Com si fos la tercera infanta, Ana Aznar va triar de marit un sibil-lí home de negocis, Alejandro Agag i entre tots van fer una llista de convidats que 15 anys després ha esdevingut el who is who de la corrupció.

709420

Dos ministres condemnats pels casos Nóos o targetes black (Matas i Rato), els acusats com a caps de la trama Gürtel (Luis Bárcenas, Francisco Correa, el Bigotes, Jesús Sepúlveda, Ana Mato) primers ministres estrangers sospitosos (Berlusconi) o qüestionats (Blair). La creme de la creme d'aquella etapa fosca. Aznar va haver de respondre fins i tot si la llista de noces incloïa obsequis pagats amb diners de la Gürtel.

barcenas ber

Alguns recorden la primera escena d'El Padrí de Francis Ford Coppola. Mentre la filla es casava amb un xitxarel.lo, el partriarca Don Vito rebia en un besamans els capos que venien a demanar-li favors. Aznar hi feia millor cara que a la seva pròpia boda amb Ana Botella. Avui contempla com té mig consell de ministres, entre acusats i testimonis, a la banqueta de l'Audiència Nacional per diferents sumaris.

190056

D'aquests 15 anys transcorreguts, la quàdruple A (Ana Aznar i Alejandro Agag) guarden el millor record en els seus quatre fills ( Alejandro, Rodrigo, Pelayo i Alonso). De la resta se n'han intentat desmarcar, resignats que entre mil cent convidats podia passar que se'ls colés algun cunyat plom o algun amic poca-solta. Però si repassar l'àlbum de fotos d'un casament acostuma a fer-se feixuc, excepte per als nuvis, en aquest cas és una feina més apropiada per a jutges i fiscals. 

blair berlusca

correa

707350

1202699

5954228

3538508