La primera edició d’Operación Triunfo va ser tot un èxit. TVE es va coronar amb un format que va captivar l’audiència i es va convertir en un concurs mític. Alguns dels seus concursants van fer-se un nom, sent considerats avui autèntiques estrelles.

Alex Casademunt va sortir a la llum pública amb només 20 anys, sent el quart expulsat del concurs. El seu pas per OT no va ser meteòric tot i ser repescat unes setmanes després, però li va servir per crear-se una legió de fans.

El català va ingressar al grup Fórmula abierta al costat de tres triunfitos més, i ara han tornat a la palestra revivint el grup -trobant a faltar Mireia-. Però aquella època no va ser massa dolça per ell. El cantant ha explicat que va invertir bastants diners en la seva carrera en solitari i van acabar estafant-lo.

“Em vaig gastar gairebé 27.000 € per la producció del disc i l’home a qui vaig pagar va desaparèixer amb els meus diners”, confessava. “L’home és Ernesto Teruel, un noi que ha estafat a molta gent. Estem anant en contra d’ell amb els tràmits judicials pertinents, perquè és un noi que té molt poca vergonya. Em van portar a gravar a un estudi miserable a un domicili de Madrid amb quatre aparells molt deixats i aquell projecte mai va arribar a sortir”, ha afirmat a Look.

Mai hauria recuperat aquesta quantitat, estant l’assumpte encara en stand by en ser molt complicat: “No els vaig arribar a demandar llavors perquè amb qui més vaig tractar va ser amb l’altre productor musical que treballava amb Ernesto. Tinc entès que al final van acabar molt malament entre ells per aquest tipus d’assumptes”.

Per la seva banda, el productor ha parlat públicament atacant Casademunt: “Jo ja vaig parlar amb Alex fa un temps, per això no entenc que es parli d’una mala relació. Va ser un projecte que es va dilatar moltíssim perquè a l’artista no li agradava el muntatge. Va haver-hi desacords tècnics i al final no va tirar endavant. No se’l va pagar a perquè ell no estava d’acord amb el resultat, però això és com si vas a un restaurant, dines, i com no t’agrada el dinar, no pagues”.

Un malson que recorda al de Rosa López, qui va confessar a Bertín que també es van aprofitar d’ella quan va sortir d’Operación Triunfo. Acabaran recuperant part dels diners, ni que sigui? 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat