Al PSOE hi ha algú que, o bé és un irresponsable, o bé és un incendiari, o bé té una barra que se la trepitja. O tot junt. El partit socialista ha perpetrat una decisió lamentable, alhora que ha engegat una campanya a xarxes fent-se autobombo, que és patètica la miris per on la miris.

pedro sanchez miquel iceta ballant efe

Pedro Sánchez i Miquel Iceta (Efe)

L'executiu espanyol ha aprovat una pròrroga de la prestació extraordinària per atur per als artistes d'espectacles públics, un dels sectors més menyspreats i maltractats a causa de la pandèmia. On rau el problema? Que han tingut la genial pensada d'incloure també els toros dins el món de la cultura... Per a ells, veure com maten un toro i li tallen les orejas y el rabo mentre el públic ovaciona davant la sang a la sorra és el mateix que representar un Shakespeare damunt un escenari. Igualet. ​El president Carles Puigdemont ha estat dels primers en alçar la veu indignat: "Fer servir una imatge de la plaça de toros com a temple de la cultura és una vergonya". No es pot dir més clar:

Són moltes les veus de professionals de la cultura, de la de debò, no com aquesta farsa de la tauromàquia, que també hi han dit la seva. Dels més rotunds, l'actor català Lluís Marco.

lluis marco portada

Lluís Marco (TV3)

Veure una plaça de toros al costat de la marcada de paquet del PSOE fent-se els esplèndids amb el sector cultural, ha estat la gota que ha fet vessar el got. Fent-se ressò d'una piulada de Bea Talegón, que es preguntava si "¿En serio usáis una foto de una plaza de toros para hablar de cultura?". Marco ha estat més mordaç i sarcàstic que mai amb la seva anàlisi:

Molts pensarien, amb raó, que amb governs com aquest, no cal una dreta a l'oposició. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat