Sobre els fonaments del desaparegut i estrellat Neichel s'aixeca el Santa Clara, amb referència a l'illot preciós que tanca la badia de la Concha de Sant Sebastià. Parlem doncs d'un restaurant d'influències basques, en ple barri de Pedralbes, i que té darrere de la seva cuina l'assessorament molt notable de l'equip de l'Igueldo.

On abans hi havia una estrella Michelin, ara hi ha dues Estrelles Miguelín. El món avança, les coses canvien, la nostra societat és menys formal, però la serietat i la tradició ben entesa se segueix apreciant i més en aquesta zona.

Un local amb solera, gran –fins i tot hi ha cabut una fleca de nivell, Baluard, al seu interior- i amb una terrassa prominent, amb taules separades i un banc allargassat que dóna molt joc. La potent cuina basca contrasta amb una decoració lluminosa, càlida i actual que fa ideal l'espai per a menjars de negocis, familiars o íntims. El servei, d'estil internacional i molt atent, no molesta les converses amb infinites explicacions sobre plats gaire complexos.

Una cuina de molts metres quadrats i amb molts artefactes, que permet excel·lents preparacions, totes fetes amb bona tècnica. El bon producte, les receptes clàssiques, els sabors potents i les racions generoses fan la resta. "Cuina de veritat" en diran alguns...

Al Santa Clara, llegeixes la carta i imagines el que et duran. No sourprise my friend. Una carta llarga, ben estructurada i pensada perquè ningú no es quedi sense el que desitja.

Pica-piques per compartir, grans croquetes entre ells. Barra de tàrtars. Capítol d'ous de primera posta (tremenda truita amb de tot). Amanides ideals pels qui volen cuidar-se. Plats a la brasa cuinats amb el forn Josper (carns i peixos). Finalment uns arrossos molt gustosos i potents. No hi falta de res. Postres tant casolanes com dolces, pastissos bàsicament.

El Santa Clara té la gens menyspreable virtut de ser apte per anar-hi moltes vegades. Les múltiples combinacions de menú fan complicat l'avorriment. Lloc doncs de clientela habitual, i on mai no quedaràs malament si organitzes un àpat. Nosaltres ja hem reservat taula per tornar-hi!

Croquetes de pollastre a la brasa

Per picar, provem unes delicioses croquetes de pollastre a la brasa extraordinàries, de les que es masteguen perquè la carn s'esmicola acuradament abans de barrejar-la amb la massa. Només per aquestes croquetes val la pena la visita.  

Tàrtar de filet amb mascarpone i mostassa

De la "Barra de tàrtars" (n'hi ha de tomàquet, d'ànec, de presa ibèrica (porc). Nosaltres tastem el de filet amb mascarpone i mostassa. Res nou, bona carn, tot bé.

Truita de bacallà, comté i salsa holandesa

De l'apartat d'ous del primer apartat que hi ha a la carta, tastem una marranada boníssima: la truita de bacallà fumat, formatge comté i salsa holandesa (back to classics). Alerta, el plat és una bomba, omple molt. Perfecte per compartir.

Altres plats 

Ploma ibèrica

Arròs al forn amb costella i botifarra de perol 

Lluç, patata i vinagreta de cloïsses


 

On és el restaurant Santa Clara?

Adreça: Carrer Jiménez i Iglesias, 11-13, 08034 Barcelona

Telèfon: 93 203 84 08 o reservas@santaclararestaurante.com

Horari:  

Dilluns: 7:00 - 20:00
Dimarts - Dijous: 7:00 - 23:00
Divendres: 7:00 - 1:00
Dissabte: 8:00 - 1:00
Diumenge: 8:00 - 20:00

Webhttp://www.santaclararestaurante.com