Restaurant a Barcelona de menjar modern, ambient divertit i de proposta atrevida. Endevina on és! Raval? No. Born? No. Ummm... Gràcia? No!! La Mundana és a Sants!! Una proposta atrevida fins i tot en l'emplaçament. I és que a Sants, que es mereix això i més, no hi abunden restaurants d'aquesta mena. Precisament la gent del barri omple el segon torn de migdia i nit (no oblidis reservar), i cedeix el primer torn, d'horari europeu, a un munt de turistes que vénen atrets pel merescut 4,5/5 que els internautes han posat al restaurant a TripAdvisor.

Local petit, 40 comensals. Excessivament sorollós, si tens una cosa important per parlar no és el lloc adequat. Local en forma de tub, decorat amb intenció i llum tènue. Destaca, només entrar-hi, una cuina gran si tenim en compte com n'és de petit el local. Una cuina oberta, atapeïda de cuiners (en comptem 7), múltiples i visibles artefactes de tot tipus, inclòs un forn de fumar que dóna personalitat a molts dels plats que podràs degustar. Els amos diuen, amb gràcia, que els agrada el fum, però que no els agrada vendre'l.

Si fos un cotxe La Mundana seria un petit utilitari, sense llantes d'aliatge ni aspecte exterior per presumir davant dels restaurants i locals nocturns més famosos de la ciutat, però amb motor potent i de baix consum, acabats interiors primer nivell, cuir inclòs, i molt divertit de conduir.

De La Mundana se'n surt feliç, amb una sensació d'haver fet un viatge gastronòmic pel món: un tàrtar de tonyina acompanyada d'una fina sopa de miso japonesa, broqueta de vaca amb fruita seca i picant que recorda l'estil tailandès, arròs d'anguila fumada com si fossis al delta de l'Ebre, ostra fumada com a França. Un viatge bonic i exclusiu, però molt econòmic, a l'abast de tothom.

Per als més gastrònoms, aquells per als quals la conversa va per darrere del menjar, recomanem la incòmoda barra davant la cuina. Assegut davant d'ella podràs veure com s'elaboren tots els plats, així com interactuar amb els joves cuiners. I dirigint l'equip, els amos, Alain Guiard i Marc Martin, xefs i empresaris d'èxit a Barcelona – van fundar la Santa Burg la marca que té dos locals sempre atapeïts-, que combinen magistralment els millors ingredients: il·lusió, ànima, personalitat, atreviment, experiència en alta cuina i un bon grapat de gràcia. Uns cracs! Llarga vida a la jove Mundana!

Carpaccio de vaca amb ají, cireres i pipes 

Oblida't del clàssic carpaccio amb parmesà. Aquí la carn crua, finament tallada, porta per sobre salsa picant, fruits secs i fruites, cireres. Plat desafiador que no et deixarà indiferent. I bonic, oi?

Tàrtar de tonyina amb perfums d'Àsia 

Quina combinació: sopa miso, feta magistralment, per acompanyar un tàrtar ben emmotllat, ben tallat, ben amanit. Caviar d'oli a sobre que no només embelleix, serveix per al gust també. Preu? 9,80 €! Gastronomia low cost.

Pa de puntes amb mantega fumada

Se sol parlar del pa quan en restaurants d'alt nivell ofereixen una cistella amb diferents varietats. A La Mundana només hi ha un tipus de pa, però us assegurem que és deliciós, sobretot si l'acompanyes amb la mantega fumada.

Arròs d'anguila fumada 

Agafem el cotxe i ens n'anem al delta. Viatge curt, recompensa gran. Plat imprescindible, fins i tot per als que no són amants de les textures gelatinoses com les de l'anguila. Reserveu-vos un forat per a aquest arròs!!

Altres plats que hem provat i et recomanem: 

Patata brava mundana

Broqueta de vaca amb salsa ají i fruits secs

Mató amb fruits vermells

On és el restaurant La Mundana?

C/ Vallespir núm. 93 08014 Barcelona

T: 93.408 80 23

Horari: dimarts a dissabte de 13:00h a 16:00h i de 20:00h a 00:00; diumenge de 13:00h a 16:00h

Web: http://www.lamundana.cat