L'ull de l'amo engreixa el bestiar, diu la dita popular. A la restauració passa molt aquest fenomen. No és el mateix quan el cuiner i/o amo és sempre al local, donant ànima a la cuina i/o a la sala, que quan no hi és. Als anys 80, Paul Bocuse, va ser el primer dels grans xefs estrellats que es va adonar que la seva marca podia donar-li molts més diners si l'expandia mundialment. Així va ser com va obrir restaurants aquí i allà, però segons els crítics del moment, així va ser també com el seu restaurant original de Lió va perdre una part de la seva ànima. No és que deixés de ser bo, simplement, ja no era el mateix.

Això ho sap molt bé Carlos Claverie, un important exdirectiu hoteler que va decidir fa un parell d'anys fer realitat el seu somni muntant un petit restaurant d'autor, Le Ciel, al bufó barri de Sarrià. Personatge enginyós, cuiner efectiu i amb aquesta formació hotelera tan lligada a estar atent al desig i la felicitat 360º del client, en Carlos s'encarrega de les compres, de realitzar i supervisar tots els plats, així com d'anar taula per taula preguntant molt educadament pel resultat. Així doncs, Le Ciel és un lloc amb molta ànima, un lloc d'autor.

Local petit com pocs, en un carreró de vianants de Sarrià, molt acollidor, fent honor al nom francès i al barri en què està situat. Parets blanques, miralls i cadires amb coixí, blanques també. Familiar però romàntic, senzill però agradable, Le Ciel té una clientela de barri, que prendrà les receptes d'en Carlos, basades en bons productes i enginy sense innovació. De fet, recomanem que en Carlos us ensenyi la cuina, en què... no hi ha fogons! No revelarem el seu secret, encara que segur que si li ho preguntes t'ho explicarà. És brillant.

I ara que saps que no té fogons t'expliquem l'exquisit menú. Toca molt bon producte de marisc, així que comencem amb unes ostres fini de Claire, unes boques de cranca d'Alaska i uns seitons a l'oli, que fa ell mateix. Esclar, fins aquí només hi ha producte, impecable i bé de preu, però només producte.

Ostres i boques d'Alaska

Seitons en oli

Anem a buscar els plats de fogó. Bé... de no fogó, en aquest cas. Supercigronets (l'editor de text diu que no existeix aquesta paraula, però així s'entén millor) amb bacallà i allioli. Un excel·lent i deliciós plat, amb un allioli lleuger de textura i gust que recobreix els cigrons mini, i que acompanya al bacallà fresc i esmicolat. Exquisidament senzill. Seguim amb un costellam de porc, que es desfà i que va acompanyat d'una melmelada vermella perfecta. Finalment uns canelons de "rostit" trufats, que són impecables. Afecte, dedicació minuciosa i bon producte que potser no mereixen un premi gastronòmic, però que sí que brinden una intensa satisfacció.

Cigrons amb bacallà i allioli

Costellam de porc

Canelons de "rostit" trufats

Postres en la línia. Flamet de cel generós, vegin si no la imatge, i un tiramisú que serveixen temperat i en el punt de mascarpone perfecte. Carta curta, però sense errors. Tot és desitjable quan ho llegeixes, tot és el que volies quan ho menges.

Flamet de cel

Tiramisú

Cafè irlandès

Local diminut, ànima infinita. Cuina tradicional sense experiments, plaer assegurat. Un passeig pel barri després d'aquests grans menjars, et farà arribar a casa molt content. I tornaràs. Et descobrim avui, un singular racó de Sarrià. Corre, ves-hi!

Puntuació
Menjar   Vins
66   65
Servei   Local
64   63
Preu   Estrelles Miguelín
40€  
Per persona: 1 d'entrant, 1 de principal, 1 postres, 1 copa de vi  

On és Le Ciel?

Adreça: Carrer de Cornet i Mas, 49, 08017 Barcelona

Horari: diumenge 12:00–16:00, dilluns tancat, dimarts 11:30–23:30, dimecres 11:30–23:30, dijous 11:30–23:30, divendres 11:30–23:30, dissabte 11:30–23:30

Telèfon: 93 280 15 25

Web: http://www.leciel.es/es/leciel.php