Aquesta setmana et presentem un restaurant que segur que no tenies apuntat. No apareix en les típiques llistes, ni es coneix molt localment. És això dolent? Ni de bon tros! En aquest cas, com dirien els americans, és un "hidden gem" (una joia oculta) i ja t'avancem que La cuina de L'Uribóu és un dels millors restaurants japonesos de Barcelona. De fet, és un lloc on els japonesos solen anar.
Rere el local hi ha en Taka, un japonès establert des de fa anys a Barcelona. Va treballar un cert temps per al Grup Sakura Ya i, fa més de 7 anys, va decidir embarcar-se en el seu projecte propi. Per a això, va buscar un local en ple barri de Les Corts, en concret, al Carrer Taquígraf Serra, 26. El local no és molt gran, tot just hi caben 45 persones repartides en 2 zones: l'entrada, on hi ha la barra en què preparen les peces de sushi, i després de pujar unes quantes escales, arribem a l'altra zona, un saló amb diverses taules.
Com molts restaurants japonesos, ei!, regentats per japonesos, la decoració és ben senzilla i austera: parets blanques, taules negres i poc més. Està clar que Taka ha preferit centrar els seus esforços a elaborar un dels millors arrossos de sushi de Barcelona que en decorar el local i convertir-lo en un lloc "fashioneti". Nosaltres creiem que és un bon lloc per anar a sopar entre setmana amb la parella o amb un petit grup d'amics.
No esperis de La cuina de l'Uribóu una carta plena de rotllos amb excèntriques combinacions i múltiples colors. A aquest restaurant s'hi ha d'anar a tastar una proposta basada en plats tradicionals de la cuina japonesa, elaborats amb productes de màxima qualitat i frescor. Això sí, hi ha alguns plats on en Taka es permet una certa llicència i integra productes d'aquí amb les receptes d'allà. La carta de vins és relativament extensa, tant en blancs com en vins negres.
Per al dinar, tenen un menú de migdia que combina un plat principal amb una sopa miso, una amanida i un entrant. El preu del menú se situa entre els 15 i 22€ i va en funció del plat principal. Per a la nit, tenen un menú de 33€/persona, molt més gastronòmic i que inclou un aperitiu, tres entrants, un variat de sushis i postres. En el nostre cas, ens deixem portar per l'Oscar, el maître, i ell mateix ens va dissenyar un menú amb 8 plats de la carta i alguns suggeriments del dia. D'aquests, els que has de tastar en la teva visita són els següents:
Anguila del Delta de l'Ebre amb arròs
Gunkan Uni
Si és temporada, has de tastar els eriçons de mar. Veuràs que els serveixen en un petit recipient i li afegeixen una mica de wasabi i una petita tira d'alga nori. Possiblement, és una de les millors expressions a mar que hàgim tastat mai, impecable! Una cosa única, que fins ara els Miguelines no havíem tastat, és el sushi d'ostra. L'ostra lleugerament marcada amb flama de bufador i servida sobre una peça d'arròs perfectament cuinat. Es menjava enrotllant-la amb una peça d'alga nori. Podríem alimentar-nos tota la vida d'això!
Eriçons de mar
Sushi d'ostra
Dels plats calents, ens va agradar molt l'elegància i suavitat del plat de navalles cuites al dente i porro confitat. Però, el que sense dubtar has de demanar és la costella de porc. Magistralment cuinada, amb una suavitat i textura de la carn que semblava mantega, i ben saborosa gràcies al marinat previ.
Navalles cuites al dente i porro confitat
Costella de porc marinada
Per als Miguelines, La cuina de l'Uribóu és un restaurant on has d'anar, tenir en les teves notes i sorprendre el teu amic expert en japonesos. Recorda, no és el típic japonès cool que serveix d'avantsala a una esbojarrada nit de festa. En aquest cas, cal deixar-se portar per, mai més ben dit, la cuina típica del Japó, delicada i austera. Mata raishuu!
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
69 | 67 | |
Servei | Local | |
66 | 64 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
35€/persona | ![]() |
On és "La cuina de l'Uribóu"?
Adreça: Carrer del Taquígraf Serra, 26, 08029 Barcelona
Horari: Dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 13:00 a 15:30 i de 20:00 a 23:00 i els divendres i dissabtes de 13:00 a 15:00 i de 20:00 a 23:30
Telèfon: 931 14 81 93