Arriba a la taula una reproducció perfecta d'una truja, una peça massissa, en negre mat. El tema és aparatós, la gent de les altres taules es gira, igual que nosaltres, veuen una cosa que no identifiquen al ventre de l'animal, que apareix aparentment tranquil, de cara cap amunt. Se sent un murmuri a la sala. Els cambrers van a les taules per respondre. Què punyetes s'estan menjant els d'Estrelles Miguelín? La imatge potser els disgusta, però gana i curiositat són dues palanques de moviment diferents, que en gastronomia porten al mateix resultat, menjar. Així que d'aquí a poca estona les taules seran plenes de truges...
Sobre l'animal, sobre el ventre, hi posen, soltes...les mamelles. Confitades i passades pel forn de llenya (Hosper), acompanyades d'un deliciós consomé fet amb els sucs del porc que se serveix en un gotet a part i posades en línia sobre l'escultura...però al cap i a la fi, mamelles. 8 euros de plat, mai no havien provocat tant enrenou.
Mamelles
El Dos Pebrots (suposo que a hores d'ara ja veus que allò del nom no només és perquè es puguin menjar bons pebrots), és un transgressor projecte d'Albert Raurich, estrellat xef del Dos Palillos. Cuina d'avantguarda basada en bon producte no car. Un equip de cuina jove i molt professional, que treballa amb passió en vista del comensal, i que ho dóna tot perquè aliments de qualitat però barats, es transformin en petites obres d'art assequibles a la butxaca de tots.
El local, totalment eclipsat pel menjar, està situat al Raval, és interior, sorollós i informal. Té una barra en què hi caben 7 o 8 persones, des de la qual es pot veure l'espectacle de la cuina, i un espai en un entresolat que fa de menjador privat. A disposició del vianant, sempre uns quants llocs que no es poden reservar, així que els agafa qui s'hi presenta.
Tastem el menú de degustació llarg, 14 plats, truja inclosa. T'expliquem els 3 més representatius. Primer una simple "Patata al caliu", feta al forn de llenya, saladeta, i que té a sobre un exquisit allioli. La menges amb els dits. 5€. Satisfacció.
Patates al caliu
En la mateixa línia, una ceba negra, també rostida al carbó, a la qual se li injecta una salsa feta a base d'anxova, el garum, amb la qual els romans ja condimentaven els seus plats. 4€. Sorpresa. Nova experiència. Una ceba, res més... res menys.
Ceba negra
Més potent i complex l'"Arròs vidu (amb amant)", un potent arròs sense bocins, a l'estil valencià, i sobre el qual es ratlla abundant moll, que és l'amant en qüestió. Són 14€ de preu per a un arròs, que molt bé quedaria al mig d'un menú d'un dues estrelles Michelin.
Arròs vidu
Són molts els plats bons, i moltes les coses noves que degustaràs. T'expliquem avui menys plats perquè el factor sorpresa és especialment clau en aquest restaurant. I per acompanyar tot això, la millor oferta de vi a copes que hem trobat fins ara, una cosa molt útil en dinars tan variats. Xin xin!
Seitons en vinagre
Truita unilateral de pinyons
Albert Raurich i el seu equip marquen tendència en aquest local. És brutalment suggeridor i transgressor, i a l'abast de totes les butxaques així que no hi triguis a anar, perquè aviat serà difícil poder trobar-hi lloc. Ens posem dempeus per aplaudir el xef per l'execució i pel concepte. Ens asseiem de nou, encara queden plats apassionants per tastar.
Postres romanes
Xarab
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
81 | 87 | |
Servei | Local | |
73 | 63 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
40€ | ![]() |
|
Per persona: 8/10 plats (a compartir) +1 Porró de vi |
On és el Dos Pebrots?
Adreça: Carrer del Dr. Dou, 19, 08001 Barcelona
Telèfon: 938 53 95 98
Horari: dilluns i dimarts, tancat; dimecres a diumenge, de 13h a 23h