Als Miguelines també ens ha arribat l'onada de fred polar i per això volem parlar-te d'un lloc on protegir-te de les inclemències climàtiques i en el qual, malgrat el nom, podràs degustar més que reconfortants sopes: La Soperí.

Situat en ple Eixample Esquerra barceloní, aquest lloc desprèn amor en cada un dels detalls que el componen. El local, que té menys d'1 any de vida, disposa de dos espais no excessivament grans, agradables i íntims. La llum càlida, les parets de pedra i l'ús de fustes naturals generen un acollidor ambient, ideal per a un sopar en parella o amb el grup d'amics més tranquils.

L'artífex d'aquesta combinació és la Naiara, canària d'origen però criada i establerta a Barcelona i, ni més ni menys que, bailaora de flamenc! Després de formar-se a l'Escola d'Hostaleria Hofmann, va decidir unir els seus 10 anys en un restaurant mexicà eivissenc amb el plaer de menjar, creant La Soperí sota el concepte de cuina art-sana i cocteleria orgànica. La Naiara aposta per productes ecològics i sans, els tracta amb cura, certa originalitat i fent picades d'ull a cuines internacionals.

La seva declaració d'intencions és tan clara, que no disposa de les típiques marques comercials de refrescos, ja que la majoria d'aquests els confecciona ella mateixa de manera natural. La marca de cervesa que tenen no porta conservants ni colorants i pel que fa a la secció vinícola, treballa amb L'Olivera, una cooperativa lleidatana d'integració social que ocupa persones amb dificultats.

Però anem al que anem: el menjar! La carta la formen uns 16 platets, pensats per compartir i on les verdures regnen. Resulta una carta molt adequada per si busques opcions vegetarianes, veganes i/o sense gluten. En la nostra visita, els Miguelines ens deixem assessorar per Moisès, un cordovès amb molta gràcia, i Romina, una argentina acabada d'aterrar al local, ambdós ens van fer sentir com a casa.

Dels plats que tastem, et recomanem: el trio de guacamoles, ideal per anar obrint boca mentre arriba la resta de plats o, per si vols cuidar la línia, els rotllets de carbassó farcits de sashimi de salmó amb una fresca i suau marinada cítrica.

El trio de guacamoles

Trio de guacamoles

Rotllets de carbassó farcits de sashimi de salmó amb marinada fresca

Rotllets de calabacin i salmon

Daus de carbassa a la brasa amb formatge feta i mel d'atzavara

Carbassa i formatge

Tacos de blat de moro artesanals

Tacs|Renecs

No et decebrà el plat de daus de carbassa a la brasa amb formatge feta i mel d'atzavara, ja que és una combinació que és difícil que no agradi i la Naiara l'executa a la perfecció. Tampoc no pots deixar de tastar els tacos de blat de moro artesanals, amb la carn cuinada en el seu punt, i ideals per tacar-te però quedar-te ban a gust.

Com a colofó de la vetllada, et recomanem que deixis lloc per a alguna de les postres que confecciona la Naiara de manera artesanal cada dia. Nosaltres, ens decantem per un brownie i un pastís crudi-vegà d'anacards i te verd. Postres saboroses, sanes i que segueixen amb la filosofia del local.

Brownie

Brownie

Pastís crudi-vegà d'anacards i te verd

Pastel Crudi Vegano

Si et ve de gust una cuina feta amb cura i afecte, amb productes de temporada, ecològica i de proximitat, no ho dubtis: La Soperí és el teu lloc!

Puntuació
Menjar   Vins
65   65
Servei   Local
66   67
Preu   Estrelles Miguelín
25€   0 estavellis

 

 

 

On és La Soperí?

Adreça: Carrer del Rosselló, 197, Baixos 2, 08036 Barcelona

Horari: Dilluns tancat. De dimarts a dijous de 13:00 h a 15:30 h i de 20:00 h a 01:30 h. Divendres i dissabte fins a les 02:30 h. I diumenge de 12:00 h a 19:00 h.

Web: https://www.lasoperi.com/

Telèfon: 931 57 62 88

Patates braves
Estrelles Miguelin Mala Hierba: El refugi de Vallcarca Eulogi Bordas i Miquel Espinet
Tartar de tonyina
Estrelles Miguelin La Barra d'en Regué: excel·lent producte i tracte Eulogi Bordas i Miquel Espinet