Una de les frases que més se senten al sector de la restauració és que "hi ha molta rotació". Certament, aquest fenomen és una cosa molt freqüent al sector: on ahir hi havia una taqueria mexicana, avui hi ha un japonès i, potser, demà hi haurà un indi. La dificultat d'aixecar un negoci, les modes, la zona i un llarg etcètera són les raons d'aquests canvis. Aquesta setmana et proposem l'acabat d'obrir Hetta Cuisine, ubicat a l'antic local del Celerí, restaurant guardonat amb una estrella de les franceses.

No és que el Celerí tingués cap problema, al contrari, l'estrella va obligar Xavier Pellicer a buscar un local més ampli i equipat. Davant d'aquesta absència, el grup Tribu Woki (propietari de l'espai, d'altres restaurants i de diversos supermercats eco) va decidir crear un projecte singular: oferir una cuina a partir de 9 productes de temporada cuinats a diferents temperatures i tècniques. Ja per si mateix, sona ben curiós i interessant.

L'Hetta (que significa 'calor' en suec) està localitzat en el passatge Marimon 5, concretament baixant les escales que hi ha en un petit supermercat de productes eco que pertany al grup. Conserva el mateix interiorisme modern, però càlid, que va dissenyar Sandra Tarruella per a aquell restaurant que buscava l'estrella Michelín (i la va obtenir!) i manté la pràctica de compartir taula amb altres comensals (sense que sigui una cosa molesta). Sens dubte, el local és bonic, agradable i elegant. Ideal per anar amb la parella a celebrar alguna fita.

L'experiència comença tan sols en baixar les escales, on Ezequiel Trigo (cap de sala i sommelier) espera els clients per fer-los un ràpid tour per la cuina a la vista i presentar els quatre xefs que elaboraran l'àpat, tots ells amb diversos anys d'experiència a reconegudes i estrellades cuines nacionals i internacionals.

Una vegada asseguts a la taula, arriba l'explicació de la curiosa carta de 30 plats (5-16€) plantejada com una gràfica: en l'eix vertical la temperatura de cocció i en l'eix horitzontal els 9 productes de temporada ordenats de menor a més intensitat. La idea és que cada comensal demani uns 3 plats i es posin al centre de la taula per compartir. La carta de vins és extensa (20-40€), sent la gran majoria vins naturals.

En la nostra visita, n'Ezequiel ens va asseure en una llarga taula, que hi ha en un petit jardí interior al fons del restaurant, i ens va preparar un menú amb diversos plats de la carta on abunden els sabors delicats i els emplatats elegants. En aquest article et volem destacar els 6 que, segons el paladar Miguelín, has de tastar en la teva visita:

El "rovell d'ou marinat, amb sèrum de parmesà i botarga", un plat amb una atrevida barreja d'ingredients i ple de sabor. Després el "Guisat de pèsols llàgrima amb gel d'espinac i oli de pi" que, sent més suau del que et pots esperar, està cuinat d'una forma magistral mantenint el sabor suau dels pèsols.

Rovell d'ou marinat, amb sèrum de parmesà i botàriga

Rovell d'ou marinat, sèrum de parmesà i botarga

Guisat de pèsols llàgrima amb gel d'espinacs i oli de pi

Guisat de pèsol llàgrima amb gel d'espinac i oli de pi

També et recomanem el "Rissotto d'espàrrecs amb crudité d'espàrrecs", ben original, amb un profund sabor a espàrrecs i amb el punt exacte de l'arròs. Un altre gran plat per afegir a la teva visita és el "caneló de cabra de mar amb demi-glace de porro", amb un farcit ben saborós i la pasta que l'embolica molt molt fina i al dente. 

Rissotto d'espàrrecs amb crudité d'espàrrecs

Risotto d'espàrrecs amb cruité d'espàrrecs

Caneló de cabra de mar amb demi-glace de porro

Foto 29 3 18 21 34 15

Si t'agraden les coses atrevides, demana l"Ossobuco amb os i cogombre adobat", amb una original i fumejant presentació en la qual la carn es troba dins d'un os. Per finalitzar amb una cosa dolça, tant sí com no, has de demanar el "núvol de poma". Unes postres que es mereixen més de 3 estrelles Miguelín, Amb això t'ho diem tot!

Ossobuco amb os i cogombre adobat

Ossobuco amb os i cogombre adobat

Núvol de poma

Núvol de poma|illa

En definitiva, nosaltres sortim ben satisfets i amb ganes de tornar. El local ha obert fa menys de 2 mesos i, com és d'esperar, encara hi ha alguns plats a polir. De tota manera, la proposta ens va encantar, el local és molt agradable i l'equip que hi ha darrere té els coneixements i les ganes per convertir l'Hetta Cuisine en una cosa rellevant que no roti. No tenim cap dubte que ho aconseguiran!

Puntuació
Menjar   Vins
73   70
Servei   Local
68   70
Preu   Estrelles Miguelin
40€   2 estrelles

On és "Hetta Cuisine"?

Adreça: Passatge de Marimon, 5, 08021 Barcelona

Horari: De dilluns a dissabte de 13:30 a 16:00 i de 20:30 a 23:30

Telèfon: 932 52 95 94  

Web: http://www.tribuwoki.com/restaurante/hetta/