En els últims anys, han proliferat els locals "de diversió integral": es pot sopar, després prendre una copa i finalment ballar fins que el cos aguanti. Certament divertits, gastronòmicament intranscendents. Normalment són llocs on vulgars plats es paguen cars i el plat estrella de la casa sol ser "xampany a la vulgar", és a dir, alguna cosa així com una ampolla de Moet amb bengales espurnejants al voltant...dramàtic. És per això que mai abans no us hem recomanat un local d'aquest tipus. Allò d'avui és diferent, és un local de diversió integral, però allunyat de la vulgaritat i amb un eix, el gastronòmic, que dignifica i fa destacable la modalitat.

El modern i animat local d'avui, El Cinco, està situat en una antiga discoteca de la zona alta de Barcelona, amb prou feines a uns passos de Catalunya Radio. El xef, experimentat i, sobretot, nouvingut a més de 10 anys a les cuines de l'estimat Carles Gaig, ha adaptat els seus coneixements a una posada en escena amb tres eixos: productes de qualitat, innovació en la manera de servir-los i sabors fusió. El resultat és una cosa fresca, diferent, tècnicament bo i, en definitiva, una manera simpàtica i festiva d'apropar el rigor en la tècnica a clientela que es deixa portar per l'estètica i la diversió.

Es menja amb música animada de fons, el servei és jove i modern, la decoració, a l'estil "barberia antiga", amb poca llum. Ideal lloc per anar amb amigues, per a cites, per a grups que pretenguin acabar lligant a la cocteleria-discoteca del pis de baix. No és un local per a una reunió amb clients, es poden espantar i anar-se'n amb l'acord sense firmar.

Cuina transgressora, en la qual no és possible trobar l'avorriment ni la vulgaritat. Bona feina del xef i el seu equip, en una barreja de sabors exactes i plats extravagants, que aguanten l'anàlisi profunda de cada un dels seus ingredients. Un enfocament molt fotogènic, que agradarà a tothom però que en especial a elles. Menjar gens pesat, porcions molt ben mesurades i bon ritme de servei. Abans d'entrar al menú, una consideració Migueliniana: amb música de fons i poca llum, la valoració dels plats és més costosa.

Abans de començar a sopar: Josep Armenteros, soci i xef, és expert en postres, així que sí o sí deixa't un espai per al seu Panettone de xocolata. Ara sí, destaquem els millors plats del llarg recorregut que vam fer per la carta d'El Cinco: magnífiques "croquetes de galtera al seu suc", que podria firmar el mateix Gaig. Extraordinaris i originals "Raviolis de foie amb anguila fumada i crema fresca, millor plat de la nit.

Espectacular (mira la foto) "Royal de gambes", tot un xou de plat que fotografiaràs encara que no siguis instagramer i, finalment, els "Daus de lluç amb albergínia fumada", molt més emocionants que el títol del plat. Tot al mateix nivell, alt i creatiu, en un tipus de preparacions en les quals resulta complex agafar els matisos dels molts ingredients que s'han utilitzat per preparar-los.

Croquetes de galtera al seu suc

Croquetes de galtera

Raviolis de foie amb anguila fumada i crema fresca

Raviolis de foie amb anguila fumada

Royal de gambes

Royal de gambes

Daus de lluç amb albergínia fumada

Daus de lluç amb albergínia fumada

Panettone de xocolata

Panettone de xocolata

Buf de xocolata

Buf de xocolata

I després de degustar aquestes preparacions espectaculars, de meritòria creativitat i perfecció en gust, al pis inferior t'espera una cocteleria-discoteca medi|mitjà clandestina, en la qual, amb aires de Dry Martini però sense aquest màgic aire caspós del clàssic local del carrer Aribau, podràs beure modern i ballar comercial. Ja saps lector, com deia aquell: "Avanti, fins que el cos aguanti!".

Puntuació
Menjar|Dinar   Vins
74   80
Servei   Local
70   80
Preu   Estrelles Miguelín
40€   2 estavellis
Per persona  

On és El Cinco?

Direcció|Adreça: Plaça de Joan Llongueras, 5, 08021 Barcelona

Horari: De dimarts a dissabte de 13:00-15:30, 20:30-23:30. Diumenge i dilluns de 13:00-15:30

Telèfon: 938 58 08 13

Web: https://www.elcinco.barcelona/