Apreciat lector, aquesta setmana canviem radicalment l'estil de les nostres crítiques gastronòmiques. En aquesta ocasió, volem començar fent-te una pregunta:
Quant pagaries per aquest menú?
Assortiment de 4 ostres
Híper fresques i ben carnoses.
1 Tàrtar de llamàntol i vieira
Ple de sabor, untuós, lleugerament picant i ben cruixent. Per embrutar-se les mans. Molt Miguelín!
1 Cebiche de corbina
Peix al punt. Molt equilibrat i elegant.
1 Amanida tèbia de llamàntol
Ben refrescants i amb producte "top". Vés amb compte amb el bitxo!
2 Croquetes de carn, trufa i foie
Súpers cruixents, magnífic l'equilibri de carn i beixamel i molt gustoses.
1 Vieira XXL a la planxa
Al punt i amb una excel·lent salsa de mantega, marisc i safrà. Demana pa!
1 Ploma ibèrica a la brasa
Molt sucosa i amb aquest sabor de brasa del forn Josper.
1 Postres de tres llets
Lleuger i refrescant.
2 copes de vi negre
T'ha entrat gana? ;)
Amb aquestes imatges ja t'hauràs fet una idea del que pot costar, veritat? Ah! I ja t'avancem que li hem donat 2 Estrelles Miguelín a aquest local.
Llavors, la pregunta del milió. Quant pagaries per aquest menú?
¿140€?
¿120€?
¿100€?
¿80€?
Cap de les opcions anteriors! Al restaurant d'aquesta setmana, el Barra Alta, aquest menú tan sols ascendeix a aprox. 70€, equivalent a 35€/persona. Un preu realment ajustat per a aquesta quantitat de menjar i amb un producte d'alta qualitat!
La idea del Barra Alta sorgeix de 3 viatjats i consolidats xefs: Daniel Roca a la sala i César Guillen i Marco Arriaga a la cuina. Cada un dedicat a aquelles àrees amb què se sent més còmode, però els tres amb la mateixa visió: una cuina a base de plats que respectin i realcin un producte de qualitat a un preu decent.
Tal és el seu ànim d'oferir un preu ajustat al comensal que, la gran majoria dels 27 plats que hi ha a la carta, tenen una versió de mitja ració addicional, molt útil per si vas amb un grup senar d'amics. La carta de vins, àmplia i amb reconegudes etiquetes, també segueix aquesta filosofia: ampolles a preu de botiga més 6€ pel destapament. Adéu ampolles de vi 2 o 3 o 4 vegades més cares que en botiga!
El local es troba al barri de Sant Gervasi, en concret a la cantonada del carrer Tavern amb Laforja. Tan sols entrar et trobaràs amb la cuina a la vista i una barra en forma de L, en la qual et podràs asseure i veure a tot l'equip de cuiners mentre menges, i una sala amb espai per a unes 60 persones aproximadament. La decoració per la qual han optat els tres xefs ens va semblar molt agradable: de línies contemporànies, colors neutres, llum càlida i barrejant materials com la pedra a les parets i la fusta a les taules. Es genera un ambient elegant-informal, que és ideal per anar en parella o grup d'amics.
En definitiva, amb tan sols un mes, Daniel, César i Marc han aconseguit crear un bulliciós local freqüentat per gent del barri i que compleix a la perfecció la regla de la triple B: Bon producte, entorn Bonic i preu Barat. Què més vols? Sense cap dubte, els Miguelines et recomanem que vagis sí o sí.
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
72 | 69 | |
Servei | Local | |
67 | 70 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
30€/persona | ||
Begudes a part |
On és "Barra Alta"?
Adreça: Carrer de Laforja, 11, 08006 Barcelona
Horari:
Dilluns, dimarts i dimecres: 10:00-12:00 / 13:00-16:00
Dijous, divendres i dissabte: 10:00-12:00 / 13:00-16:00 / 20:00-0:00
Diumenge: tancat
Telèfon: 936 39 31 34