Apreciat lector, aquesta setmana canviem radicalment l'estil de les nostres crítiques gastronòmiques. En aquesta ocasió, volem començar fent-te una pregunta:

Quant pagaries per aquest menú?

Assortiment de 4 ostres

Híper fresques i ben carnoses.

Assortiment d'Ostres

1 Tàrtar de llamàntol i vieira

Ple de sabor, untuós, lleugerament picant i ben cruixent. Per embrutar-se les mans. Molt Miguelín!

Tartar de llamàntol i vieira

1 Cebiche de corbina

Peix al punt. Molt equilibrat i elegant.

Cebiche de Corbina

1 Amanida tèbia de llamàntol

Ben refrescants i amb producte "top". Vés amb compte amb el bitxo!

Amanida tèbia de llamàntol

2 Croquetes de carn, trufa i foie

Súpers cruixents, magnífic l'equilibri de carn i beixamel i molt gustoses.

Croquetes de carn, foie i trufa|tòfona

1 Vieira XXL a la planxa

Al punt i amb una excel·lent salsa de mantega, marisc i safrà. Demana pa!

Vieira XXL

1 Ploma ibèrica a la brasa

Molt sucosa i amb aquest sabor de brasa del forn Josper.

Ploma ibèrica a la brasa

1 Postres de tres llets

Lleuger i refrescant.

Tres llets

2 copes de vi negre

T'ha entrat gana? ;)

Amb aquestes imatges ja t'hauràs fet una idea del que pot costar, veritat? Ah! I ja t'avancem que li hem donat 2 Estrelles Miguelín a aquest local.

Llavors, la pregunta del milió. Quant pagaries per aquest menú?

¿140€?

¿120€?

¿100€?

¿80€?

Cap de les opcions anteriors! Al restaurant d'aquesta setmana, el Barra Alta, aquest menú tan sols ascendeix a aprox. 70€, equivalent a 35€/persona. Un preu realment ajustat per a aquesta quantitat de menjar i amb un producte d'alta qualitat!

La idea del Barra Alta sorgeix de 3 viatjats i consolidats xefs: Daniel Roca a la sala i César Guillen i Marco Arriaga a la cuina. Cada un dedicat a aquelles àrees amb què se sent més còmode, però els tres amb la mateixa visió: una cuina a base de plats que respectin i realcin un producte de qualitat a un preu decent.

Tal és el seu ànim d'oferir un preu ajustat al comensal que, la gran majoria dels 27 plats que hi ha a la carta, tenen una versió de mitja ració addicional, molt útil per si vas amb un grup senar d'amics. La carta de vins, àmplia i amb reconegudes etiquetes, també segueix aquesta filosofia: ampolles a preu de botiga més 6€ pel destapament. Adéu ampolles de vi 2 o 3 o 4 vegades més cares que en botiga!

El local es troba al barri de Sant Gervasi, en concret a la cantonada del carrer Tavern amb Laforja. Tan sols entrar et trobaràs amb la cuina a la vista i una barra en forma de L, en la qual et podràs asseure i veure a tot l'equip de cuiners mentre menges, i una sala amb espai per a unes 60 persones aproximadament. La decoració per la qual han optat els tres xefs ens va semblar molt agradable: de línies contemporànies, colors neutres, llum càlida i barrejant materials com la pedra a les parets i la fusta a les taules. Es genera un ambient elegant-informal, que és ideal per anar en parella o grup d'amics.

En definitiva, amb tan sols un mes, Daniel, César i Marc han aconseguit crear un bulliciós local freqüentat per gent del barri i que compleix a la perfecció la regla de la triple B: Bon producte, entorn Bonic i preu Barat. Què més vols? Sense cap dubte, els Miguelines et recomanem que vagis sí o sí.

Puntuació
Menjar   Vins
72   69
Servei   Local
67   70
Preu   Estrelles Miguelín
30€/persona    2 estrelles
Begudes a part    

On és "Barra Alta"?

Adreça: Carrer de Laforja, 11, 08006 Barcelona

Horari:

Dilluns, dimarts i dimecres: 10:00-12:00 / 13:00-16:00

Dijous, divendres i dissabte: 10:00-12:00 / 13:00-16:00 / 20:00-0:00

Diumenge: tancat 

Telèfon: 936 39 31 34

Web: https://barraalta.rest/