Benvinguts al Bar Bas, un restaurant disfressat de bar. Ho està tant que a vegades podeu pensar que es tracta del Restaurant Barbas. Segons el diccionari de l'IEC, un bar és un establiment on se serveixen begudes i menjars que els consumidors prenen al taulell o asseguts en taules. Però al Bar Bas, si no ets un turista despistat, entrar i no acabar asseient-te a menjar un plat deliciós és missió impossible.

Situat a escassos metres de la Plaça Catalunya, el local, on hi caben 70 comensals, té tres modalitats d'ús: bar de turistes del centre de Barcelona que sobretot utilitzen la terrassa, bar gurmet si t'asseus en un tamboret de la barra llarga i per últim, i el més interessant, un restaurant informal, de detalls gastronòmics molt cuidats si t'asseus a les taules de l'interior. Un veritable 3 en 1 gastronòmic, que arregla la gana de qualsevol, també la dels més gurmets.

Enrique Valentí, 3 en 1 com el local, és cuiner, pare del concepte. Elegants són ell, la presentació dels plats i el gust de les receptes. Valentí, mestre ideòleg de conceptes reeixits com a Casa Paloma, Chez CoCo i pròximament el Marea Alta, converteix aquest local en un restaurant d'autor, un restaurant amb ànima.

Carta extensa, amb una primera part de tapes típiques de bar espanyol, com ara les escopinyes amanides, croquetes de pernil (pernil, pernil!), Mussola en adob, ensalada russa, truita de patates. Arrebossats perfectes, amanits màgics, ingredients de qualitat i presentacions refinades. Oblideu-vos dels fregits oliosos típics i les tapes de vitrina refrigerada.

Mussola en adob

Agafeu-vos perquè la segona part de la carta arriba amb revolts. Atenció especial a l'apartat Xup-xup on hi destaquem les mandonguilles de vedella amb sepionet i la costella "Joselito" amb mongetes de Santa Pau. La proposta d'aquesta mena de plats, és extensa i igual de suculenta en els apartats de Paelles i Principals. No abuseu de les tapes i deixeu-vos portar per aquests platassos contundents i molt ben executats per conèixer la veritable personalitat del local.

Les postres van en una altra carta, una d'especial per a elles. Aquestes atencions especials per als dolços, es veuen reflectides en el resultat, gairebé a l'altura dels plats Xup-xup. Veieu com no és un bar?

Milfulles de poma al forn

Aquest hauria de ser un lloc habitual pels que ens agrada menjar bé. Així que aneu, entreu-hi i sotmeteu-lo a un judici de restaurant com hem fet els Estrelles Miguelín. Perquè, bar o restaurant, de turistes o de locals, de tapes o de plats, el que no té discussió és que si vas al Bar Bas, en gaudiràs!

Croquetes de pernil

Croquetes de pernil, pernil. Hi podreu trobar massa de croqueta dins, però només si la busqueu...el que realment hi ha dins és pernil! La croqueta desapareixerà, però el gust t'acompanyarà una bona estona.

Amanida russa

Feta sense pèsols ni pastanaga, amb una maionesa lleugera i esponjosa, recorda la millor versió de la tapa típica d'Andalusia. Perfecta per compartir.

Truita de patata i ceba "brava"

La bomba! Si no us agrada gaire el picant, demaneu-la normal o la de sobrassada. Però si la demaneu per a un sol, gaudireu d'una truita bavosa amb salsa a sobre, que això sí, us deixarà sense gana. Omple molt!

Costella de Joselito amb mongetes

Mireu el color de la salsa. Ho diu tot. Potent i gustosa, contundent i copiosa. Quina recepta! Només aquest plat val la pena la visita.

Mandonguilles de vedella amb sípia

Oblidem les mandonguilles a la jardinera, compactes i fetes de molt porc. Aquestes boles de carn de vedella picada a mà es desfan a la salsa. Demaneu pa, ho necessitareu.

Altres plats que vam tastar

Alvocat amb bou de mar

Aperitius

Puntuació
Menjar   Vins
72   80
Servei   Local
60   69
Preu   Estrelles Miguelín
35€  

Per persona: aperitiu, plat de Xup-xup, postre i copa de vi

 

 

On és el Bar Bas?

Adreça: Rambla Catalunya, 7 08007 Barcelona

Telèfon: 93 342 75 16

Horari: de 12:30 a 23:30 menys divendres i dissabte de 12:30 a 00:00

Web: http://www.barbas.es