Bulliciós, animat, despreocupat. Així és el Bambarol, un restaurant d'èxit consolidat -acostuma a estar ple a doble torn així que no t'oblidis de reservar- en el qual podràs menjar i compartir platets bons, presentats amb gràcia, amb sabors suaus i una precisió en textura i cocció que ja ens mostra que hi ha molt nivell a la cuina.

La fórmula és clara i és exitosa: cuiners de bona escola, amb experiència en restaurants amb estrelles Michelin –el Saüc de Xavi Franco en aquest cas–, que emprenen i munten un petit local per fer feliç el comensal i estar a prop d'ell. Una fórmula que d'una banda els permet no posar límits a la imaginació, però que d'altra banda els lliga a un menjar comercial, aquest que entenem tots sense excepció, i que aconsegueix omplir el local de somriures de forma recurrent.

I és que el Bambarol és un d'aquests nous projectes gastronòmics en els quals es nota que la gastronomia està al servei del negoci. Una cosa que, amb la perfecta execució de Ferran Maicas i Abert Ferrer, amos, xefs i sempre al peu del canó, té com a resultat una experiència entretinguda, sense alts i baixos. Bona feina xefs!

Tot està ben combinat en el Bambarol, producte bo i fresc, mai car. Presentació bonica dels plats, sense filigranes. Decoració, amb terra de parquet i mobles de fusta, càlida i informal. Servei simpàtic i eficient que deixa molta autonomia al comensal. Espai just, amb il·luminació atenuada que allunya les altres taules. Carta de vins curta, amb ampolles curioses molt bé de preu. Una fórmula comercial magistral i amb personalitat, que dóna com a resultat una relació qualitat preu perfecta.

A Trip Advisor els clients sempre l'han posat molt bé, 4'5/5. Nosaltres també et recomanem que hi vagis. Excepte si vols una cita silenciosa i discreta o si et posen nerviós els platets per compartir, el Bambarol és un lloc d'on sempre en sortiràs content. Si a més vols allargar la sobretaula, ets al lloc adequat: no hi ha lloc a Barcelona amb més densitat de bars de copes que els carrers limítrofs Amigó i Santaló.

Et mostrem alguns dels plats que vam poder degustar.

Salmó marinat amb alvocat

No hi ha restaurant de moda en el qual no hi hagi un peix cru: tàrtar, carpaccio o cebiches són les fórmules més utilitzades. En aquest cas vam menjar salmó, molt subtilment marinat i acabat sota el bufador. Com sempre l'alvocat és un bon acompanyament per al peix cru. Plat sa, amb bona matèria primera, sense innovació ni sorpresa. 

Amanida russa amb tonyina

L'arxiconeguda amanida, d'origen rus (segle XIX), presenta a Bambarol una versió molt refinada. Bonic a banda, maionesa que abraça tots els ingredients. Apta fins i tot per als que no són grans fans d'aquesta amanida. No et perdis aquest platet! 

Croquetes

Una de croquetes!! Aquest és el pla del Bambarol, pica-pica amb tapes clàssiques, les de sempre, amb un toc de refinament i amb aliments honestos: en aquest cas un bon pernil que dóna gust a una cremosa croqueta, que novament és suau i segur que algun comensal opina que li falta una mica de potència. 

Patates braves

...i una de braves, esclar. Com tot allò del Bambarol, suaus, ben fetes. En aquest cas una maionesa molt líquida i un sofregit de cuina, amb patates fregides ben impregnades amb l'oliet del sofregit. Bones, suaus, fines...i arribaràs a casa sense enrecordar-te que les has tastat. Ja ens entenem, oi? 

Steak tàrtar

Un plat que en general té més secret del que sembla, i que molts subestimen amb resultats diversos. Sobretot si algun dia el prepares et diem un truc: primer posa l'ou, el rovell, i el comences a lligar amb la resta d'ingredients. Després hi afegeixes la carn. A Bambarol ho fan segons el manual, es nota. Fixa't amb quina untuositat, que “molla” està la carn a la imatge. Execució perfecta i bona carn, encara que una vegada més, Estrelles Miguelín troba a faltar una mica més de “castanya” i personalitat al plat.

Canelons de bolet

Un plat curiós, ja que el caneló no està fet de la tradicional làmina de pasta, sinó de pasta tall (una mena de pasta de full que es disposa en capes molt fines, i que se sol utilitzar al Pròxim Orient). Saborós caneló vegetarià, tasta'l!

Vieires amb cansalada viada i espàrrecs

Plat delicat, sense joc de textures (tot tendre) però amb joc de sabors: mar i muntanya. Cocció perfecta i el plat més “gastrònom” de tot el menú. La reducció de rostit que té al fons del plat dóna un gust potent que no hem trobat als altres plats. Mmm!!!

Pastís de formatge

Escumós, suau, cremós. Pots demanar-lo encara que estiguis ple... És un pastís molt fotogènic, prepara la càmera si t'agrada utilitzar el Facebook o l'Instagram per ensenyar el que menges.

Meló gelat amb gelat de pinya

El plat més creatiu i tècnic dels que vam poder tastar. No te'l perdis! Punt perfecte de dolç i molt, molt refrescant. Unes postres diferents i molt reeixides que s'estan fent populars entre els restaurants de la nostra ciutat.

 

On és el restaurant BAMBAROL?

Telèfon: 93 250 70 74 Podeu reservar a bambarolrestaurant@gmail.com o per telèfon a última hora.

Adreça: C/Santaló núm. 21. 08021 Barcelona

Horari: De dimarts a divendres de les 19h fins a les 00h. Dissabte de 13h a 16h i nit de 20 a 00h. Tancat diumenge i dilluns.

Web: http://bambarol.cat

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat