Una copa abans de sopar?, Després? o Mentre menges? Aquestes tres opcions són possibles en el restaurant-cocteleria que et proposem aquesta setmana, es diu The Alchemix i ha obert fa escassos 2 mesos al carrer València 212 de Barcelona. El nom ja suggereix que en aquest local trobarem algunes coses interessants. Comencem:

Els ideòlegs d'aquest espai són Sergi (cuiner) i Ignacio (cocteler) i ambdós acumulen diversos anys d'experiència en estrellades i reconegudes cuines com la d'El Bullí, el Montbar o el Restaurant Gaggan, aclamat com el millor restaurant d'Àsia del 2017 segons la guia The World's 50 Best. Hi ha talent!

La idea de Sergi i Ignacio és la de crear un concepte de local de fusió gastrococtelera: que fusioni sabors locals amb internacionals (asiàtics en la seva gran majoria) en plats creatius i còctels d'autor. Ens va quedar clar que la part de fusió de sabors ja està aconseguida a un excel·lent nivell, sobretot en els còctels, però ens va faltar una proposta de "maridatge" amb els plats. Ens van explicar que la seva idea és arribar a això, però que encara estan en fase de rodatge i aprenent del públic per determinar com fer bé el desplegament d'aquesta proposta.

El local està dividit en dues zones. A l'entrada et trobes amb la cocteleria, que té una bonica barra de marbre amb 8-10 tamborets, un taulell atapeït d'ampolles d'alcohol (com és d'esperar) i una curiosa taula periòdica amb què Ignacio pretén mostrar les múltiples combinacions d'ingredients i experiències que la seva cocteleria pot oferir. Al fons veuràs l'espai de Sergi: el restaurant, amb espai per a unes 40 persones i amb una ambientació moderna-fashion que aconsegueix crear un espai ben agradable, sense ser romàntic, per a un àpat i còctel(és) entre amics o amb la parella.

Tant la carta de plats, com la de còctels (13 propostes), són interessants i dignes d'aquesta secció: combinacions curioses d'ingredients, algun trompe-l'oeil, ús de múltiples tècniques modernes, alguns amb "xou" a la taula, etc. La veritat és que ens hagués encantat provar tots i cada un dels plats i còctels.

Dels còctels, provem un parell: Arashi Spirit, una fresquíssima barreja de diversos ingredients asiàtics com el sake i el gingebre i el Colima de Jalisco, a base de pinya, taronja, canyella i tequila entre altres ingredients. Mira el vídeo que parla per si sol!

Arashi Spirit

Arashi Spirit

Dels plats de la carta, ens van agradar molt: el Mochi de cap i pota, imagina't un mochi salat en lloc de dolç i farcit de cap i pota en lloc de mousse de te verd. Una textura que no et deixarà indiferent! Si ets un amant de les verdures, hauràs de demanar els Porros a la planxa, Sergi cou els porros a baixa temperatura, després els marca a la planxa i els prepara amb salsa de miso, trufa negra i fruita seca. No érem conscients que es podia treure tant profit d'un porro.

Mochi de cap i pota

Mochi de cap i pota

Porros a la planxa

Porros, salsa de miso, trufa|tòfona negra i fruita seca

Un trompe-l'oeil ben divertit i de sabor intens és el Coulant de botifarra, amb el seu crumble (de bolets en lloc de galeta), la seva escuma vermella (de pebrot en lloc de maduixa) i la seva roca (de botifarra negra en lloc de xocolata). Un plat que creiem que resumeix molt bé la filosofia de fusió del local és el Curri de molls, el punt de pebre vermell de la vora al curri li queda molt bé i els molls estan tractats a la perfecció. Chapeau!.

Coulant de botifarra

Coulant de botifarra

Curri de molls

Curri de molls

Si t'has deixat un espai per a les postres, et recomanem la seva versió del Carrot Cake, molt més elegant i divertida, en tenir l'opció de combinar les diverses textures i sabors disposats al plat.

Carrot Cake

Carrot Cake

En definitiva, un lloc acabat d'inaugurar amb moltes ganes i idees. Estem convençuts que Sergi i Ignacio tenen el talent necessari per fer alquímia amb la seva cuina i cocteleria el resultat de la qual sigui un restaurant a tenir en la qualsevol llista. En la nostra ja té el seu espai, i en la teva?

Puntuació
Menjar   Vins (còctels)
70   85
Servei   Local
70   69
Preu   Estrelles Miguelín
35€   2 estrelles
Per persona (sense begudes)    

On és The Alchemix?

Adreça: Carrer de València, 212, 08011 Barcelona

Horari: De dilluns a dissabte de 18:00 a 1:30. Diumenges tancat. 

Telèfon: 938 33 76 78

Web: http://www.thealchemix.com/