Com ja haureu vist, una vegada al mes intentem descobrir algun restaurant de cuina internacional. S'ha de saber què és la cuina fora del nostre país! Ens solen agradar totes les cuines internacionals, però hi ha un parell d'elles que ens tenen enamorats: la peruana i la japonesa. I curiosament al Perú, gràcies a la comunitat nikkei (comunitat de peruans d'origen japonès), es fusionen aquestes dues cuines.

Fa pràcticament un any, us parlàvem del Kokka, un curiós local, situat en ple Gòtic als baixos del restaurant Palo Santo, l'objectiu del qual era donar a conèixer aquesta fusió japo-peruana. En aquest article, us volem presentar el Nikkei 103, un nou restaurant que també comparteix aquest objectiu i que està liderat per l'equip del Cebiche 103.

El local està connectat amb l'Hotel Axel i està obert tots els dies de la setmana, això ho fa especialment interessant per a un diumenge o dilluns nit. El restaurant és ampli, amb espai per a 50 persones repartides en dues altures, amb una decoració fosca, però moderna i que contrasta amb les àmplies taules de fusta. El servei informal i expeditiu, el converteix en un bon candidat per menjar una cosa lleugera i cool, abans de començar la festa al carrer Aribau.

Com és d'esperar en un restaurant de cuina nikkei, la proposta combina plats peruans, japonesos i de fusió d'ambdues cuines. Han dividit la carta en sis seccions: Uramakis, Gunkans, Niguiris, Cebiches i Causas, Robata (brasa japonesa) i plats calents. Tots ells compostos amb una multitud d'ingredients exòtics i noms estranys (p. ex.: ají groc, lúcuma, kizami, huacatay, etc.) però que fan que cada plat sigui una explosió de sabors.

Vam tenir l'ocasió de provar set dels 22 plats de la carta. Com a entrants demanem: "Pop en salsa de sec", bàsicament una pota de pop a la brasa amb una salsa a base de cervesa negra, un "Cebiche Nikkei", de tonyina i amb alguns dels ingredients exòtics, i unes "Causas d'anguila" amb la típica base de patata que actua com l'arròs en un sushi niguiri. Com a principals degustem l'uramaki "Anticuchero", amb llagostí temporitzat i una maionesa picant, i l'uramaki de "Foie caramel·litzat". Tots els plats són al mateix nivell, potser una mica just per a un paladar Miguelín, ja que hi ha alguns aspectes a polir, però sí que són interessants per la barreja de sabors i textures.

Pop en salsa de sec

Pop en salsa de sec

Cebiche Nikkei

Cebiche Nikkei

Causas d'anguila

Causa d'Anguila

Uramaki anticucho

Uramaki Anticucho

Urkamaki de foie caramel·litzat

Uramaki de Foie caramel·litzat

De tota manera, finalitzem amb els que ens van semblar els millors plats de la vetllada, el "Llom saltat", amb un marcat sabor de la cocció al wok i amb unes verduretes ben saltejades, en el seu punt i cruixents, i el "Risotto a la huancaína", amb un punt picant i l'arròs ben cremós, que combinava a la perfecció amb el foie caramel·litzat i l'anguila a la brasa que acompanyaven el plat.

Llom saltat

Llom saltat

Risotto a la huancaína

Risotto a la huancaína, foie i anguila

En definitiva, si estàs amb uns amics pel centre, buscant un restaurant que serveixi per escalfar el motor prefesta, sense massa complicacions amb plats bonics, lleugers i "cool" et proposem que facis un cop d'ull al Nikkei 103, i de passada, comencis a descobrir la cuina que dona el seu nom.

Puntuació
Menjar   Vins
63   67
Servei   Local
63   66
Preu   Estrelles Miguelín
35€    
Per persona: 4 plats a compartir + copa de vi  

On és Nikkei 103?

Adreça: C/Aribau, 33, 08011 Barcelona

Telèfon: 931 53 61 21

Horari: De dilluns a diumenge de 13:00 a 16:00 i de 20:00 a 24:00

Web: nikkei103.com