Segons Michael Porter, un prestigiós economista de l'escola de Harvard expert en estratègia empresarial, les empreses que es focalitzen en el "core" (nucli) del seu negoci són les que tenen més probabilitats de sobreviure a llarg termini en un entorn altament competitiu. La lògica darrere d'aquest argument és l'eficiència en les compres, producció, comercialització i el ràpid aprenentatge amb els clients en només comercialitzar un tipus de producte.

Fent una analogia similar en l'àmbit de la restauració, el professor ens diria que aquells restaurants que especialitzen en una cosa molt concreta són els que aconseguiran sobreviure a llarg termini. Sense anar molt lluny, a Barcelona ja estem vivint un auge de restaurants híper especialitzats. Per exemple, quants restaurants d'hamburgueses coneixes? I de ramen? Ara n'hi ha un munt! Bé, doncs aquesta setmana et presentem l'autodenominat primer bar de curri de Barcelona, el Masala73.

L'origen del local sorgeix en un foodtruck, on el xef i cofundador, Kuldeep Singh preparava cuina índia artesanal a fires i esdeveniments. El negoci va anar a més i l'equip va decidir canviar la cuina de la furgoneta per una sense rodes, més espaiosa i amb millors acabats, ubicada al carrer Muntaner cantonada amb Rosselló.

Sense oblidar els seus orígens, el Masala73, és un lloc humil. No esperis el típic indi romàntic, entapissat amb teles i amb espelmes. En aquest cas, com bé s'autodenominen, és més un bar que un restaurant: decoració bàsica, taules sense estovalles, banc i tamborets. Sens dubte, el lloc és ideal per a un sopar ràpid entre setmana amb la parella o amb un grup d'amics.

Sorprenentment, per ser un "curri bar", la carta té un reduït assortiment de curri. Tan sols en tenen 4: d'albergínia, de verdures, de pollastre i de xai. La resta de la carta és una selecció de 10 platets indis, l'objectiu dels quals és obrir el paladar o acompanyar un plat de curri. Una cosa que ens va semblar molt interessant és el menú "Maharajà", que per tan sols 27€/persona, inclou una degustació de dos aperitius, un curri de verdures acompanyat d'arròs, un guisat de llenties, una crema d'espinacs, pa naan i unes postres. En resum, perquè surtis rodant!

En aquesta ocasió, no vam fer el menú proposat i ens deixem portar per alguns plats de la carta. Tastem uns tacos de porc adobat (sí, has llegit bé, tacos!), unes esferes cruixents de farina de cigrons, el magret d'ànec al forn tandoor, el curri d'albergínia, el guisat de llenties i el pa naan de formatge. En línia general, tots els plats al mateix nivell, bons i amb aquesta barreja tan interessant de fragàncies i sabors exòtics. És cert, per això, que per al paladar Miguelín trobem a faltar sabors més autèntics, més profunds i amb més potència.

Tacos de porc adobat

Tacs|Renecs Vindaloo

Esferes cruixents de farina de cigrons

Dahi Puri (esferes de farina de cigró)

Magret d'ànec al forn tandoor

Magreto d'ànec al tandoor

Curri d'albergínia

Curri d'albergínia (1)

Guisat de llenties i pa naan de formatge

Dal Makhani (guisat de llenties), Arròs Basmati i Naan de formatge

El Masala73, com a curri bar, és el primer en la seva espècie a Barcelona i, ara per ara, té la responsabilitat de definir la categoria de producte. Com ja saps, als Miguelines ens agrada l'especialització i creiem que l'equip té les bases per centrar-se en la seva missió i convertir-se en el temple del curri a Barcelona. Encara hi ha camí per recórrer i aspectes a ajustar però, sens dubte, un local a tenir al radar per a un menjar exòtic, saborós, ràpid i sense pretensions.

Puntuació
Menjar   Vins
64   63
Servei   Local
64   63
Preu   Estrelles Miguelín
25€   0 estavellis

- 25€/pax: 2 entrants a compartir +1 curri amb arròs i pa naan a compartir +1 beguda

- Menú "Maharajà" 27€/pax

 

 

On és "Masala73"?

Adreça: Carrer de Muntaner, 152, 08036 Barcelona

Telèfon: 937 97 87 02

Horari: De dimarts a dijous de 13:00 a 16:00 i de 20:00 a 23:00. Divendres i dissabte fins a les 24. Dilluns i diumenge tancat.

Web: http://www.masala73.com/