L'històric restaurant Casa Leopoldo ens obre les portes per donar-nos a conèixer els plats més il·lustres de la nostra gastronomia. Com a segon capítol, Oscar Manresa ens mostrarà en el següent vídeo de 3 minuts el procés d'elaboració de les mandonguilles amb sèpia (i cava), un plat de mar i muntanya.

Les mandonguilles són característiques de receptaris medievals catalans, unes delícies que es poden combinar amb molts tipus d'acompanyaments (bacallà, patates, pèsols...). I la sèpia, molt estimada a les nostres terres, es pot cuinar a la planxa, fregida amb all i julivert, guisada. Sèpia i mandonguilles: una aportació exquisida de la cuina catalana i un binomi perfecte per gaudir aquests dies.
 

 

Ingredients per fer les mandonguilles amb sèpia (4 persones):

- 300 g carn picada de vedellla

- 300 g carn picada de porc 

- 1 gra d'all  

- 1 branca de julivert 

- 1 ou

- 50 g pa ratllat

- Un polsim de sal

- 5 g pebre blanc

- 5 g farina blanca

- 400 g sèpia a trossos
    
Ingredients per fer el sofregit

- Oli d'oliva

- 1/2 pebrot vermell

- 1/2 pebrot verd

- Gra d'all

- 1/2 ceba

- 1 tomàquet triturat

- 10 g pebre vermell dolç

- 1/2 cava Torelló

Ingredients per a la picada:

- 300 g d'avellanes

- 1 gra d'all

- 2 branques de julivert

- 20 g de xocolata

- 1 llesca de pa