Als Miguelines ens encanta trobar-nos amb persones que, malgrat haver començat la seva vida en una adreça, acaben en una altra de radicalment diferent només deixant-se portar pel seu cor i passió. Aquesta setmana hem tornat a coincidir amb una persona així: et presentem Laila Bazham, una jove economista mig filipina mig brasilera que va deixar una reeixida carrera professional al cobejat sector de la banca d'inversió per un somni i un local al centre de Barcelona, el Hawker 45.

L'any 2011 va decidir apagar el seu ordinador, va preparar les seves maletes i va agafar un avió fins a Sant Sebastià per realitzar unes pràctiques de 4 mesos en el Mugaritz. En finalitzar-les, ho va veure clar: el seu futur passava per la cuina. Així que, després de formar-se en el Basque Culinary Center i aprendre de diverses experiències en cuines de Sant Sebastià, Singapur i Manila, el gener de 2017 va decidir establir a Barcelona les bases del seu propi restaurant.

En aquest projecte, Laila vol recollir tots els sabors, aromes, textures i experiències amb què ha anat formant la seva passió per la cuina. L'aposta gastronòmica és a base de menjar de carrer dels múltiples països que ha viatjat i/o viscut: Filipines, Singapur, Japó, Corea, Vietnam, Mèxic, Perú, Brasil, etc., buscant els sabors originals, però aplicant coccions i presentacions més elaborades.

En entrar al restaurant, ubicat al carrer Casp 45, ja notem aquesta olor picant i d'espècies. Decoració modesta, limitada llum, mobiliari d'estil industrial metàl·lic, una llarga barra i taules altes de color vermell brillant formen el bulliciós local. El local és ideal per a un sopar informal amb la parella i/o amics. Si vas amb la parella, et recomanem que t'asseguis a la barra que hi ha davant de la cuina a la vista, així podràs veure la xef i el seu reduït equip cuinant a tot ritme.

Com és d'esperar, la carta es compon a base de múltiples mossegades (6-16€) pensades per compartir i dividit en cinc àmbits: pica-pica, del mar, verdures, carn i postres. Tots ells barregen diferents ingredients, de diferents colors, olors i textures que fan que cada cullerada sigui una muntanya russa de sabors. Una cosa que et recomanem que facis a la teva visita és deixar-te portar pel "Hawker-Kase", un menú de degustació a base de 6 plats triats per Laila. La carta de vins és petita però ben seleccionada (per Wineissocial).

Els Miguelines provem una multitud dels platets de la carta, d'ells, et recomanem que prestis especial atenció als següents:

"Tandoori de pastanaga, amb espècies, cogombre i iogurt". Laila cuina la pastanaga al forn Josper, no al forn Tandoor, però li queda excel·lentment tendra i saborosa. La serveix a sobre d'una espècie de pa naan de plàtan que va molt bé per acompanyar-la amb el cogombre i el iogurt. Per menjar amb les mans!

Tandoori de pastanaga, amb espècies, cogombre i iogurt

Tandoori de pastanaga, espècies, cogombre, iogurt i menta

Les "ales de pollastre" solen quedar seques, però aquestes són ben sucoses i cruixents. Van acompanyades d'una salsa gochujang, que és picant per a alguns paladars però que, si et va el guerriller, t'animem que no et tallis i en demanis més.

Ales de pollastre

Alitas de pollastre, amb salsa gochujang, wakame i salsa de sèsam

L'"Adob de pop", amb puré de moniato, emulsió de soja, ceba vermella i arròs saltejat. Potser una mica petit, però súper tendre.

Adob de pop

Adob de pop, pure de moniato, emulsion de soja, ceba vermella i arròs

El "Laksa de llagostí". Aquest és un plat que tradicionalment s'elabora com una sopa de fideus, però la Laila li dóna tres passos de rosca i el presenta com un arròs melós. Intensa olor a llagostí que se suavitza amb el punt de curri thai de l'arròs. Ben interessant!

Laksa de llagostí

Laksa de llagostí, arròs melós, calamar, cream de coco, cloïsses i fulls|fulles de laksa

Finalment, si encara tens gana, has d'abordar el "Curry Redang de melós de vedella". El melós, com bé diu el seu nom, és ben melós i amb un intens sabor gràcies a la barreja de llet de coco i espècies típiques d'aquest tipus de curri.

Curry Redang de melós de vedella

3 plats Curri redang de melós de vedella. Satay de be. Pollastre inasal

En definitiva, si t'agraden els sabors intensos i degustar la versió de carrer -però més elaborada- de múltiples cuines internacionals, has d'apropar-te a l'Hawker 45 i deixar-te portar per la passió de Laila.

Puntuació
Menjar   Vins
67   67
Servei   Local
65   65
Preu   Estrelles Miguelín

30€

  1 estavellis

On és el "Hawker 45"?

Adreça: Carrer de Casp, 45, 08010 Barcelona

Horari: De dilluns a dissabte de 13:00 a 16:00 i de 20:00 a 23:00, i diumenge només de 13:00 a 16:00

Telèfon: 937 63 83 15

Web: http://www.hawker45.com/