Classifiquem, sense voler teoritzar si no només per situar bé el restaurant d'avui, els restaurants en l'escala següent: els que volen alimentar, els que volen entretenir i els que volen impressionar. En general, el preu es mou de menys a més en el mateix ordre de la classificació anterior. El restaurant d'avui es posa clarament al servei de l'entreteniment, donant l'esquena deliberadament a tota parafernàlia, presentació i proposta culinària que tingui per objectiu enlluernar el comensal.
De nom Haddock, com hauràs endevinat amb referència al cèlebre, malparlat, tosc i carismàtic Capità dels còmics de Tintin, el xef, que se sembla al capità especialment quan fuma la seva pipa (sí, encara n'hi ha que fumen pipa) explica aquesta vocació dient que "si el meu client es troba malament, li preparo un arròs bullit i punt; i si li ve de gust una escalopa ben coberta, també li faig".
Qui ho diu va passar anys acompanyant a Santi Santamaría en la seva evolució cap a les 3 estrelles, i segurament rebotat d'aquesta visió elitista de l'alta cuina, ha decidit muntar un restaurant en el qual ni el cuiner ni el comensal, no siguin ostatges de la sofisticació i la innovació.
A l''Eixample molts locals tenen forma de tub. Aquest la té, només que a dos nivells separats per uns quants esglaons. La part de dalt té una barra, en la qual a tall de bar, un pot prendre una canya amb unes rostes i anar-se'n. La de baix està reservada per al restaurant, en el qual un dia a la setmana es toca jazz en directe mentre se sopa, una cosa poc usual a la nostra ciutat. Menjador petit, de 40 persones, taules de fusta i decoració de la qual no es pot fer especial menció. Atenció, gran reservat al pis de dalt, fins i tot per a 20 persones, que pot donar molt joc si vols reunir-te amb el teu grup d'amics. El servei destaca per l'omnipresència del Capità Haddock, perdó, de Franc Monrabà, propietari, xef i el que faci falta.
Els plats que provem destaquen per la seva senzillesa, bon sabor i reminiscències de la cuina clàssica francesa (escola en la qual es va formar Franc), amb salses per exemple preparades amb Cognac per a les quals no hi ha prou pa al món. D'aperitiu, dos pinxos de truita de patates, unes rostes i unes anxoves casolanes.
Pinxo de truita
Anxoves del Cantàbric
Continuem amb un brie amb ceba, servit desfet i un pollastró de la Provença rostit. Acabem amb un suquet d'escórpora amb peus de porc. Gens enlluernador, però tot prou ric i amb personalitat com perquè vingui de gust tornar. Les postres, en la línia, una pasta de full amb crema.
Brie de meaux fos amb melmelada de ceba
Picantó de la Provença rostit
Suquet d'escórpora amb peus de porc
Pasta de full amb crema
Tret que vagis a una sessió de Jazz, no és un lloc d'ocasions úniques, especials o de grans compromisos amb pressió sobre la teva elecció. Tanmateix, diàriament trobaràs una gent que et voldrà acontentar, satisfer, que no et molestarà res durant el servei i que, en definitiva, permetrà que t'entretinguis al teu gust sense fer un gran dispendi.
Si has llegit Tintin o vesteixo alguna de les seves pel·lícules, no esperis un restaurant temàtic, cap referència a Tintin no existeix en cap lloc del restaurant. Tanmateix, si coneixes el còmic, i penses com seria el restaurant que muntaria en BCN el Capità Haddock, segur que trobes en el que estàs pensant. Com segurament diria Haddock: "Venid, maleïts mariners d'aigua dolça, veniu immediatament al meu restaurant".
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
62 | 58 | |
Servei | Local | |
60 | 60 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
25€ | ![]() |
|
Per persona: 4/5 plats a compartir + 1 copa de vi |
On és Haddock?
Direcció: Carrer de València, 181, 08011 Barcelona
Telèfon: 935 12 54 04
Horari: De dilluns a divendres de 10:00 a 02:00. Y dissabtes de 12:00 a 02:00