Imagina't un plat. Un del teu restaurant favorit, el que més deliciós et sembli, el que et vindria més de gust ara. Ara escull una copa per beure, però atenció, hi ha una cosa que encara no saps. No hi ha vi. No existeix. Només hi ha cervesa, de molts tipus, gustos i textures...però només cervesa. Disgustat? Doncs has d'anar al NaparBCN perquè trenqui el teu prejudici sobre la cervesa i la gastronomia. Evidentment, si t'ha satisfet o t'ha cridat l'atenció, has d'anar-hi també, però corrents!

La marca Napar és una joveníssima empresa de cervesa artesanal, de producció a Navarra. Més enllà de com de bé que sona 'artesanal', això significa que el productor pot variar aromes i gustos d'una manera que la producció industrial no pot fer. D'altra banda, NaparBCN és l'ambiciós projecte gastronòmic que Sven Bosch, soci de Napar, ha desplegat a Barcelona. En ell, la gastronomia de bon nivell es barreja amb la cervesa d'una manera desconeguda al nostre país. Només una carta tan llarga de cerveses podia permetre aquest desvergonyiment: plats gastronòmics, ideats per l'estrellat xef del 3Macarrons, Miquel Aldana, maridats amb cervesa. L'aposta és, gastronòmicament parlant, una innovació en tota regla.

El local, situat en ple Eixample de Barcelona, combina magistralment la vessant industrial amb l'antiga creant un ambient que per si sol justifica la visita. Al seu interior hi ha una petita fàbrica de cervesa, delimitada per uns vidres que fan que formi part de la decoració. La seva producció es consumeix bàsicament dins del restaurant. I la "fabriqueta interior" es pot visitar tots els divendres, prèvia cita. Val la pena anar-hi, encara que només sigui a beure una cervesa.

Parlem de menjar. Carta singular, amb tres tipus de propostes. La primera, plats per picar, perfectes per compartir. Destaquem uns deliciosos musclos a la Geuze, fets amb una salsa amb cervesa que segur que et beuràs utilitzant la closca dels musclos.

Musclos a la Geuze

 

Qui s'apunta a una nit de cerveses artesanes i tapis gastronomiques al @naparbcn

Una foto publicada per Estrelles Miguelín (@estrellasmiguelin) el

La segona, plats gastronòmics, alguns clàssics típics de taules més formals. En aquest capítol tastem amb igual èxit el panet al vapor de porc ibèric i maionesa de curri vermell, que es menja en dues mossegades, la vedella marinada amb crema de rave picant, una manera diferent d'entendre el tàrtar, o un arròs melós de gambes que va suposar tot un repte per a la cervesa que el va acompanyar (amb èxit, per cert).

Panet al vapor de porc ibèric i maionesa de curri vermell

Vedella marinada amb crema de rave picant

Arròs melós de gambes

Els plats més creatius que tastem, tercera proposta, són un de salat, una preciosa amanida de peix mantega, taronja, roques d'oliva negra i pebrot escalivat i unes postres, gelat de coco, curri amb crema de mango i cacauet que és dels millors dolços que hem tastat en mesos.

Amanida de peix mantega, taronja, roques d'oliva negra i pebrot escalivat

Gelat de coco, curri amb crema de mango i cacauet

Tot el menú va ser magistralment maridat per l'equip de sala del NaparBCN, grans coneixedors de totes les cerveses que van fer la nostra experiència tan bona com formativa. Fins i tot maridem amb cervesa una petita degustació de formatges, que tenen en un carro exposats com es feia fa anys. Arribarà el dia en què la carta de cerveses dels restaurants gastronòmics sigui tan llarga com la de vins? No ho sabem, però Sven Bosch i el seu equip demostren al NaparBCN que aquesta coexistència és tan possible com justificada.

Taula de formatges

És igual el poc que t'agradi el gust amarg de la cervesa, dóna-li una oportunitat al saber fer del NaparBCN i atreveix-te amb un maridatge que acompanyi el teu menú descobrint aquest meravellós univers cerveser, fins ara allunyat de la gastronomia que coneixem.

 

Puntuació
Menjar   Cerveses (no hi ha altres begudes alcohòliques)
74   90
Servei   Local
70   72
Preu   Estrelles Miguelín
35€  
Per persona: 2 aperitius + 1 entrant + 1 postre + 1 cervesa  
On és el Napar BCN?

 

Adreça: Carrer Diputació, 223. 08011, Barcelona

Telèfons: Contacte i Reserves - 93 408 91 62 / Comunicació i Esdeveniments - 34 606 54 64 67

Horari d'obertura:

Dimarts a Dijous, 17:00 – 24:00 / cuina fins a 23:00
Divendres i Dissabte, 17:00 – 01:00 / cuina fins a 23:30
Diumenge i Dilluns, tancat

Pàgina web: www.naparbcn.com