Arriba la Pasqua! I amb ella no poden faltar les clàssiques mones. Però, sabem com decorar-les? Quina és la millor manera de tallar i raspar el pa de pessic? I com preparar-lo adequadament per farcir-lo?

Des de la coneguda pastisseria Comas de Badalona veurem quina és la millor manera de decorar una mona de Pasqua. I en aquest cas, presenciarem l'elaboració d'una de les seves mones 'estrella', la de trufa cuita.

Els farciments poden ser des de crema, xocolata, nutela, melmelades, llet condensada, mantega, nata, etc. Cal dir que depenent del farciment, si ens predomina molt el gust sobre el pa de pessic, l’obrirem en un tall o en dos. En el cas de la mona de trufa cuita, la pastisseria Comas ens recomana fer dos talls, i així poder obtenir l'equilibri adequat entre la trufa cuita i el pa de pessic.

consells decorar mona pasqua - roberto lázaro_03
 
I si voleu saber com fer l'almívar i la trufa cuita?

* L'almívar amb què pinzellem el pa de pessic l'obtindrem a partir de 100 g d'aigua, 80 g de sucre i 2 g de Cointreau

* La trufa cuita utilitzada per banyar el pa de pessic l'obtindrem a partir d'un litre de nata líquida, 140 g de sucre i 800 g de xocolata negra (60%) 

consells decorar mona pasqua - roberto lázaro_02