Els porcs poden ser optimistes o pessimistes. Així ho ha determinat un estudi de la Universitat de Lincoln a Anglaterra, que assegura que l'estat d'ànim d'aquests animals va lligat a la seva personalitat. L'estudi es basava en fer tests a 36 porcs menors de dos mesos mostrant-los objectes que no havien vist mai, com un con de trànsit taronja. Davant d'això, la reacció dels animals es va dividir entre els que exploraven l'objecte -els reactius- i els més prudents -els proactius-, que se'l miraven des de la distància.
Després d'això, es va dividir els porcs en dos grups. Uns quants van ser introduïts en un ambient d'una granja porcina comercial amb terres de formigó, mentre que la resta van anar a un espai de luxe, amb molta palla i més cabuda. Això pot influir en l'estat anímic de l'animal, segons l'estudi, perquè el porc està condicionat per la condició corporal.
També es va posar en una cantonada un bol amb M&Ms i en una altra un amb grans de cafè. D'aquí és d'on, precisament, surt el resultat de l'estudi. Més tard, quan els porcs ja havien après a anar només a les cantonades on es trobaven els M&Ms, van decidir col·locar els bols buits amb la xocolata en posicions ambigües.
Els porcs que tendien a ser més optimistes són els que corrien per aconseguir la xocolata, mentre que els altres, en una granja, solen "veure el món de manera més pessimista" i "no són capaços de fer front al canvi", segons els autors de l'estudi.
Amb tot plegat es pretén deixar constància que els animals que viuen en granges massificades no tenen per què acabar responent de maneres similars. Això sí. Sempre i quan els grangers mirin cada animal com a un ésser individual.