No se m'acut ningú que faci baixar més la libido que Francisco Franco. Però suposo que Carmen Polo pensava totalment diferent. Mentre la néta de tots dos, Carmen Martínez Bordiú, està sortint amb un australià que va pels aeroports dient 'Aquí estoy yo', els descendents del dictador encara tenen pendent de vendre el Pazo de Meirás, el niuet d'amor del general i la generala. 8 milions per unes parets que engloben els secrets d'alcova d'un personatge nociu per les llibertats humanes.

Pazo de Meirás

Gtres

La periodista Pilar Eyre, en el seu article setmanal a la revista Lecturas, explica que va ser-hi d'extranjis en una ocasió. I un cop dins, va veure el "cuartito con artesonado de madera donde pasaba sus veladas el matrimonio Franco: un televisor, dos sofás viejos y la mesita donde cenaban. En la pared, unos platos de cerámica de Sargadelos, cuadros pintados por el caudillo y un ciervo abatido en la Sierra de Cazorla que nos miraba con ojos tristes". Un bodegón lamentable. Només d'imaginar-ho fa grima. 

Eyre explica a més, que la família Franco també està buscant comprador per una altra propietat, La Piniella, una finca a Astúries que la collares va heretar de la seva mare. Aquí va ser on Franco y Carmen Polo van passar la seva nit de noces. Una nit lamentable, a jutjar pel relat de l'escriptora. Una celebració grisa i insulsa, com la imatge que projectava el dictador. 

franco boda

TVE

16 d'octubre de 1923. Ell tenia 30 anys i ella 23. Després de celebrar una cerimònia a la parroquia de San Juan el Real de Oviedo, la parelleta van anar a La Piniella a fer el que toca. Però potser la barra lliure del convit es va sortir de mare. Potser els generals i governadors van emborratxar el matrimoni fent la conga per tot el recinte. O potser Franco tenia tiretes de tant aixecar el braç. El cas és que el dictador i la seva dona van passar una nit de noces per oblidar.

estampa

Segons Eyre, la mateixa Carmen Polo va explicar a la revista Estampa, sis anys després de consumar-se el matrimoni, com va ser la nit de noces. Va ser l'única entrevista que va concedir en la seva vida. I va ser una llàstima, perquè podia haver estat una gran precursora de les tronistas de Mujeres y hombres y viceversa, explicant el pudor que tenia amb pèls i senyals.

Polo pràcticament reconeix que els collares se'ls va deixar posats. També, que ella i Franco van acabar pel terra... Però no pel que us penseu...: "la primera noche que pasamos juntos, rezamos de rodillas en el suelo cuatro rosarios"... Quina manera més picant de començar la nit. 

franco carmen polo filla gtres

Gtres

Què podia anar malament amb un inici similar? De fet, en la mateixa entrevista, la dona de Franco es va fer una fotografia amb una ampolla de champagne. L'AMPOLLA DE CHAMPAGNE. Un Piper Brut extra de 1918. Què hi deia el peu de foto?: “la generala guarda como recuerdo de aquella noche el champagne que no llegaron a beberse”. Quatre padrenuestros i l'ampolla per estrenar... Tot molt apassionat. Per cert, l'única filla de Franco y la Carmen Polo va ser Carmencita Franco i Polo. Va néixer el 1926. Tres anys després... Està clar que aquella nit de noces no es va gestar res. Ni la passió.