No per acostumats, deixa de ser indignant veure i sentir segons quins opinadors, tertulians, col·laboradors i convidats a les televisions estatals a vomitar la seva catalanofòbia davant les càmeres de manera impune. Fa un parell d'anys, una de les mostres més abjectes d'estudiants innocents i apolítics, suposadament gent anònima, qui hi va dir la seva va ser un jove que va anar a un debat a TVE, "¿Quién educa a quién?", monopolitzat per les periodistes Isabel San Sebastián i Anna Grau. El nom del personatge?: Rubén Gil. I quin va ser el seu highline?: "En Catalunya, vas a un establecimiento y hablas castellano y no te atienden".

Nascut a Castelló i resident a Madrid, va participar d'aquella orgia d'intolerància cultural de tuf franquista que es va colar en un debat sobre educació en la tele pública. Després, però, es va saber que no és que es colessin: és que TVE és un colador. I per un dels seus infinits forats va entrar en Rubén, que d'ànima càndida, espontània i oprimida no en tenia res: es va saber que pertanyia a Nuevas Generaciones, els cadells del Partit Popular, i s'havia fotografiat amb l'ídola marquesa Cayetana Álvarez de Toledo o Isabel Díaz Ayuso.

Isabel Díaz Ayuso amb joves de Nuevas Generaciones @fonsiloaiza
Isabel Díaz Ayuso amb joves de Nuevas Generaciones / @fonsiloaiza
Cayetana Álvarez de Toledo amb gent de Nuevas Generaciones @fonsiloaiza
Cayetana Álvarez de Toledo amb gent de Nuevas Generaciones @fonsiloaiza

Ara, temps després, el jove recull els seus fruits. I també recull la paguita a càrrec dels serveis prestats a la causa anticatalana. Perquè el mateix autor d'aquestes imatges, el periodista i escriptor Fonsi Loaiza, explica una sucosa novetat. Saben què està fent, on ha anat a parar aquest espontani testimoni que deia barbaritats i falsedats sobre el que passa a Catalunya si parles castellà quan entres a una botiga? Bingo!: "¿Recuerdan cuando TVE llevó a un supuesto estudiante espontáneo para decir que en "Catalunya no te atienden si hablas castellano"? Almeida del PP lo acaba de colocar como asesor en el Ayuntamiento de Madrid con un sueldo de 57.000 euros sin tener experiencia anterior alguna":

La xarxa està acostumada a que segons qui no es tapi gens ni mica ni tingui un mínim de vergonya, però no per aquest motiu ha deixat de dir-hi la seva:

Una nova demostració que les mentides i la catalanofòbia asseguren un sou. Una veritable vergonya.