Hannelore K. és una senyora de 91 anys que fa un mes va acudir el Museu Neues de Nuremberg (Alemanya). La visita, que es preveia tranquil·la, com la de la resta de visitants, va acabar amb la policia interrogant la dona.

La qüestió és que la nonagenària es va prendre seriosament un quadre -en què hi ha representats uns mots encreuats- que anava acompanyat de l’escrit “Inserta les paraules”. La dona va acabar completant part dels mots encreuats, i així va ‘guarnir’ aquest quadre pintat l’any 1977 per l’artista Arthur Köpcke, i valorat en 80.000 euros.

La història, però, ni molt menys acaba aquí. Un cop la dona s’assabenta que el museu ha esborrat les paraules que ella va escriure al quadre, ara es disposa a reclamar els drets d’autor per la part de l'obra que creu que li pertany. Segons la senyora -i els 7 fulls d’explicació que ha presentat el seu advocat -, la seva clienta “ha incrementat el valor” del quadre, i ha dut a conèixer el vertader autor de l’obra a un “públic més ampli”.

La dona i el seu advocat consideren, en definitiva, que els drets d’autor de l'obra són “compartits”.

Imatge: Wikipedia

Aquest fet recorda al cas Ecce Homo, que va donar la volta al món i, pel qual, Cecilia Gómez, la dona que va retocar el quadre, s'ha acabat fent beneficiària del 49% dels diners recaptats en productes relacionats amb l'obra (samarretes, tasses...). La raó? Doncs que la inesperada modificació del quadre ha dut molts curiosos a visitar tant l'obra, com el poble on està exposat, Borja (Saragossa).